NavMenu

U planu izgradnja skladišta za voće vrednog 60 mil EUR u Brusu

Izvor: Tanjug Petak, 19.04.2013. 15:33
Komentari
Podeli

Ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio je u petak (19. aprila 2013. godine) u Brusu da će uskoro razgovarati sa kuvajtskim Razvojnim fondom o izgradnji velikog skladišta za voće upravo u tom delu Srbije.

Ministar Knežević je naglasio da bi u izgradnju skladišta trebalo da bude uloženo oko 60 mil EUR i dodao da će biti napravljen i jedan distributivni centar, a transportom i zamrzavanjem voća, pa bi na taj način moglo da se opslužuje i tržište Ruske federacije.

On je podsetio da je nedavno razgovarao sa premijerom Medvedevom i predsednikom Putinom, koji su mu preneli veliku zainteresovanost za saradnju sa Srbijom, ali su ukazali da Srbija nema dovoljne količine koje može u kontinuitetu da izvozi u Rusku federaciju.

Obraćajući se predstavnicima udruženja malinara iz Srbije, Knežević je podsetio da je ove godine budžet za poljoprivredu u odnosu na prethodnu godinu veći za 40%.

Ove godine, kako je rekao, iz budžeta zemlje je za poljoprviredu izdvojeno oko 4,5%, a sledeće godine se očekuje da taj iznos bude do 5%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.