NavMenu

Subotička preduzeća "8. mart" i "Tehno-coop" zapošljavaju 200 radnika

Izvor: eKapija Petak, 19.04.2013. 14:00
Komentari
Podeli

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je u petak (19. aprila 2013.) u Subotici dva ugovora o podsticanju direktnih investicija sa predstavnicima preduzeća "8. mart" i "Tehno-coop".

Ove dve kompanije su se kvalifikovale u 17. krugu Programa za privlačenje direktnih investicija, koji je raspisala Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, a realizacijom planiranih ulaganja u ove dve fabrike u Subotici biće zaposleno 200 ljudi.

Tekstilna kompanija "8. mart" zaposliće oko 140 radnika i za to je dobila podsticaje od 5.000 EUR po novozaposlenom, a prehrambena kompanija "Tehno-coop", koja će zaposliti 55 ljudi, dobila je podsticaje od 4.000 EUR.

Ministar Dinkić je kazao da su ove dve kompanije primeri kako domaći kvalitetni proizvodi mogu da se nose sa inostranom konkurencijom i naglasio da će takva preduzeća uvek imati podršku države posebno što spadaju u red onih koji redovno isplaćuju zarade i plaćaju poreze.

Preduzeće "8. mart" godišnje proizvodi 53 miliona jedinica tekstilnih proizvoda, a skoro celokupna proizvodnja se plasira na inostrano tržište, u skladu sa zaključenim ugovorima sa strateškim partnerom iz Nemačke. Trenutno zapošljava 650 radnika. Investicionim projektom planirano je ulaganje u izgradnju carinskog magacina i adaptaciju dela pogona fabrike u visini od 2,8 mil EUR.

Firma "Tehno-coop" trenutno zapošljava 17 radnika, a investiraće u izgradnju hladnjače za proizvodnju i skladištenje ukupno 1,4 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.