NavMenu

Okončana još jedna runda privatizacije u Vojvodini – "Višnja produkt" preuzela "Poljostroj", subotički "Železničar" ostao bez novog gazde

Izvor: Tanjug Utorak, 26.09.2006. 15:42
Komentari
Podeli

Biznismen iz Bačke Topole Mile Jerković kupio je juče (25. septembar 2006. godine) na aukciji u Novom Sadu Industriju mašina i opreme "Poljostroj" u Odžacima, po početnoj ceni od 40,5 miliona dinara i uz obavezu da u tu fabriku dodatno investira 22,5 miliona dinara.

Jerkovićeva firma "Višnja produkt" kupila je i poljoprivredno preduzeće "Mladi borac" u Sonti za 32 miliona dinara, što je za oko 4,5 miliona više od početne cene.

Na aukciji u organizaciji novosadske kancelarije Agencije za privatizaciju subotička hemijska čistiona "Zora" prodata je konzorcijumu koji predvodi Snežana Davidović za 12,5 miliona, dok je subotička kompanija "Simeks" kupila trgovinsko preduzeće "Alfa 24" u istom mestu za 1,65 miliona dinara.

Za prvu sledeću aukciju, koja će se održati 6. novembra, odložena je prodaja "Radnik" iz Inđije. Neuspelima su proglašene privatizacije konfekcija "Železničar" iz Subotice i "Tatran" iz Bačkog Petrovca, mlinsko-pekarske industrije "Mlin-pek" u Sonti, subotičkog preduzeća za preradu metala "Limari-klimatizeri" i ugostiteljsko-turističke firme "Turist" iz Bezdana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.