NavMenu

Hristivoje Milošević, predsednik kompanije "Aleva" - Vojvodina može biti rasadnik zdrave hrane za ceo svet

Izvor: eKapija Utorak, 16.04.2013. 14:38
Komentari
Podeli

Hristivoje MiloševićHristivoje Milošević

"Aleva", jedan od vodećih proizvođača prehrambenih proizvoda, predstavila je novu liniju - "Natur", u kojoj nema aditiva, veštačkih boja, niti pojačivača ukusa i tako plasirala na tržište najkvalitetniju paletu začina do sada.

Fabrika iz Novog Kneževca poznata je po mlevenoj začinskoj paprici, sušenom povrću, univerzalnim i namenskim dodacima jelima, klasičnim i instant supama, pudinzima, a sada sa novim proizvodima žele da podrže zdravu i balansiranu ishranu.

- Proizvodi linije "Natur" su najmlađi u našoj porodici, ali siguran sam da će brzo i lako naći put do potrošača, koji umeju da prepoznaju kvalitet. Kada je osnovana, "Aleva" je proizvodila samo začinsku papriku i dehidrisani paštrnak, a danas se je u našoj ponudi više od 160 artikala. Svi zaposleni "Aleve" položili su Zavet svojim potrošačima, uz obećanje da će ostati verni osnovnoj misiji kompanije, a to je da se proizvodi kvalitetno, zdravo i ukusno – naveo je Hristivoje Milošević, predsednik kompanije "Aleva" i dodao da je to samo početak i da će nastaviti da ulažu u zdrave proizvode.

Prateći trendove u ishrani i zahteve potrošača, u saradnji sa švajcarskom kompanijom "Hako", "Aleva" je prethodnih nekoliko godina intenzivno radila na razvijanju novih receptura bez pojačivača ukusa, veštačkih aroma i boja.

- Mi smo zacrtali cilj da pratimo svetske trendove i da se pravovremeno orjentišemo na proizvode sa balansiranim odnosom soli, korisnih masti i funkcionalnih dodataka. Tako da smo potrošačima u Srbiji ponudili svetski kvalitet po pristupačnoj ceni.

Kako kaže naš sagovornik, stigle su pozitivne informacije iz Rusije, pa će se "Natur" proizvodi naći i na tom velikom tržištu.

Prvi čovek "Aleve" smatra da bi Vojvodina mogla biti žitnica Evrope i baza za proizvodnju zdrave hrane.

- Vojvodina pruža najbolje mogućnosti za proizvodnju sirovina. Mi sarađujemo sa kooperantima koji koriste našu agro službu, seme, đubrivo. Imamo sve sertifikate. Osim toga, posedujemo i sopstvenu zemlju. Tako da razmišljamo i o organskoj proizvodnji – navodi Milošević.

Govoreći o planovima, predsednik "Aleve" najavljuje da će svaka linija imati i klasične i "Natur" proizvode.

Nova fabrika

Sve je spremno za novu fabriku u Novom Kneževcu, kaže Hristivoje Milošević i dodaje da taj projekat vrlo pažljivo razvijaju.

- U Srbiji imamo veliku konkurenciju moćnih stranih brendova. Kako bismo ušli u ravnopravnu utakmicu, moramo da pratimo konkurenciju i da budemo na nivou svetskih brendova.

Izgradnja nove fabrike bi mogla da počne iduće godine, biće uloženo 8 mil EUR, a posao će dobiti 100 radnika.

Milionska dobit

Zamenik direktora "Aleve" Goran Aleksić kazao je prilikom predstavljanja nove linije proizvoda "Aleva Natur", da se u toj fabrici godišnje preradi oko 10.000 tona svežeg povrća, a od toga je 7.000 tona paprike.

- Oko 45% proizvoda se izvozi u region, ali i šire, najviše u Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju, kao i Ameriku, Australiju i na Bliski istok - rekao je Aleksić.

On je istakao da je kompanija u 2012. imala rast proizvodnje, prihod od 1,8 milijarde dinara i profit od oko 2 mil EUR.

"Aleva" nije na prodaju

Hristivoje Milošević sa ponosom ističe da je "Aleva" porodična firma u čije poslovanje su na neki način uključeni njegovi sin, ćerka, unuci. Kako su ranije pisali srpski mediji, neke strane kompanije su bile zainteresovane za kupovinu "Aleve", a na pitanje kakvo je stanje danas, Milošević odgovara:

- "Aleva" nije na prodaju, što ne znači da nismo zainteresovani da u partnerstvu sa drugim kompanijama razvijamo nove projekte.

M.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.