NavMenu

Poboljšanje pristupa izvorima finansiranja za mala i srednja preduzeća - USAID organizuje okrugle stolove u Zrenjaninu, Subotici, Jagodini, Kruševcu, Šapcu, Zaječaru i Nišu

Izvor: eKapija Utorak, 16.04.2013. 12:54
Komentari
Podeli

Zaključak nove nacionalne studije pod nazivom "Finansiranje rasta malih i srednjih preduzeća: Ključna pitanja i preporuke" jeste da je pristup izvorima finansiranja nacionalni izazov koji Vlada Srbije, finansijske institucije i preduzeća treba zajedničkim naporima da prevaziđu. Ovu studiju izradio je USAID-ov Projekat za bolje uslove poslovanja u saradnji sa poslovnim udruženjima i lokalnim patnerima i uz podršku Ministarstva finansija i privrede.

Mala i srednja preduzeća moraju da intenziviraju komunikaciju sa vladom, poboljšaju svoju pregovaračku poziciju prema zajmodavcima i insistiraju na većem obimu kreditnih proizvoda, kažu autori studije.

MSP će biti u prilici da čuju preporuke iz studije i razgovaraju o najnovijim aktivnostima u cilju poboljšanja pristupa kreditnim uslugama na nizu okruglih stolova koji će do juna biti održani u Zrenjaninu, Subotici, Jagodini, Kruševcu, Šapcu, Zaječaru i Nišu.

Preduzetnici će takođe saznati koje mere institucije Vlade Srbije planiraju da preduzmu ili već preduzimaju kako bi poboljšale trenutnu situaciju, saopštio je USAID.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.