Izvor: eKapija | Ponedeljak, 15.04.2013.| 19:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mobilne tehnologije u službi marketinga - "Infobip" najavio nove investicije i zapošljavanja u Srbiji

(Foto: b)

Jedan od svetskih lidera u mobilnim cloud rešenjima - "Infobip", saopštio je da širi poslovanje na teritoriji Srbije. Javno predstavljanje njihovih rešenja biće održano 18. aprila u toku "Retail IT Summit"-a u Beogradu.

Sa rastom zaposlenih od oko 100% godišnje i intenzivnim proširenjem poslovanja i portfolija rešenja, "Infobip" će od sada svoje usluge direktno nuditi i na tržištu Srbije.

- Predstavništvo u Beogradu ima pedesetak mladih stručnjaka i planiramo još intenzivnije zapošljavanje. Novitet je da ćemo prisustvo u Srbiji dodatno iskoristiti da direkno ponudimo naša inovativna rešenja zasnovana na mobilnom cloud-u. Pre svega mislim na SMS notifikacije i tehnologije u službi marketinga, plaćanja direktno putem mobilnog telefona i "push notifications" - rekao je Vladan Pajević, direktor Infobip Srbija".

Tokom "Retail IT Summit"-a u Beogradu, "Infobip" će objasniti na koji način SMS, mobilne aplikacije i "push notifikacije" mogu povećati prihod u vreme krize i kako se mobilne tehnologije poput SMS-a mogu integrisati u "m-commerc" rešenja.

- Mobilne tehnologije sigurno predstavljaju novu mogućnost i najefikasniji kanal modernog marketinga. Svedoci smo eksplozivnog rasta broja pametnih telefona i taj trend će se još više ubrzati. Osim pametnih telefona, još jedan način da brendovi stupe u direktnu i neometanu komunikaciju sa svojim kupcima stvorili su tablet uređaji. Činjenica stoji – mobilni telefon je postao novi najbolji prijatelj svakog čoveka. Ako kompanija želi da postane konkurentna, prednosti koje omugućava mobilna tehnologija u poslovanju ne mogu se ignorisati - kaže Maja Perović, mandžer za odose sa javnošću kompanije "Infobip".

- Naša rešenja, posebno SMS i "push notifikacije" će pomoći maloprodajnim objektima da na najnoviji i najefikasniji način iskoriste moći mobilnih telefona i informišu kupce o raznim novitetima. Zamislite situaciju u kojoj možete ljudima koji priđu vašoj radnji ili tržnom centru automatski proslediti pomotivnu poruku, poziv na rasprodaju ili promotivni kod koji im omogućava popust ukoliko odmah posete radnju.

"Retail IT Summit će biti održan u hotelu "Prestige" u Beogradu. Kompanija "Infobip" osnovana je 2006. u Istri.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.