NavMenu

Sombor drugi put konkuriše za izgradnju puta Sombor-Vrbas

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.04.2013. 08:54
Komentari
Podeli

Grad Sombor će predati dokumentaciju za izgradnju puta Sombor-Kula-Vrbas Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Grad Sombor preduzima potrebne aktivnosti u cilju realizacije državnog puta prvog reda Sombor-Kula-Vrbas, uključujući i deonicu Sombor-Bezdan-Kolut-Bački Breg. To podrazumeva da je Grad donoseći planove generalne regulacije naseljenih mesta na teritoriji Grada Sombora, koja se nalaze na trasi navedenog državnog puta imao u vidu izgradnju državnog puta prvog reda i planirao odgovarajuće obilaznice oko naseljenih mesta i ugradio ih u svoje urbanističke planove, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Grad Sombor je jedan od prvih aktera koji je tražio da se državni put prvog reda Sombor-Kula-Vrbas unese u Prostorni plan Republike Srbije, kao jedan od prioritetnih putnih pravaca još u postupku javne rasprave i javnog uvida na Nacrt prostornog plana RS. U tome se na kraju i uspelo i put je kao takav ucrtan u Prostorni plan RS.

Grad Sombor čini napore i preduzima sve mere da prijava na konkurs kod Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, stigne u konkursom predviđenom roku. Osim toga, potrebno je imati u vidu da na konkursu za projektovanje i izgradnju navedenog puta Grad ne učestvuje samostalno, već sa partnerima, odnosno opštinama koje se nalaze na trasi puta, kao i da je konkurs raspisan pre nedelju dana i u tom roku Grad je učinio sve da se pripremi konkursna dokumentacija.

Na navedenom konkursu Grad Sombor je radio u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, koja vodi aktivnosti i objedinjuje dokumentaciju svih aktera koji učestvuju na konkursu i predaje dokumentaciju Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.