Izvor: eKapija | Sreda, 10.04.2013.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Blic preduzetnik 2012" Nebojša Matić iz kompanije "MikroElektronika"

Nebojša Matić

Nebojša Matić, direktor preduzeća, "MikroElektronika" dobitnik je nagrade "Blic preduzetnik 2012". Ova kompanija će od Societe Generale banke, koja je partner u ovoj akciji, dobiti ček od 20.000 EUR.

- Možete da kukate, a možete i da nešto sami preduzmete. Mi, od kada smo prestali da se žalimo i počeli da radimo, beležimo godišnji rast od minimum 25%. Kriza nije i ne može da bude izgovor, jer ako pogledamo "Mercedesu" je 2012. bila najbolja poslovna godina - kaže Matić.

Akciju kojoj je cilj promovisanje preduzetničkog duha i ideja u Srbiji, dnevni list "Blic" sprovodi već šestu godinu zaredom. Ove godine u prvom krugu je učestvovalo 300 preduzeća koje je predložio žiri. Detaljnom analizom boniteta u uži krug ušlo je 50 firmi, da bi naknadnom selekcijom u najuži izbor ušlo 10 kandidata.

Osim "MikroElektronike" u finale su se plasirale i kompanije "Aura" iz Niša, "Bambino" iz Subotice, "Vinarija Kovačević" iz Iriga, užička "Elektrotermija", beogradske kompanije "Maja promet" i "Wing", "Poliform" iz Valjeva, kragujevački "Todorović" i "Ćatić company" iz Prijepolja.

Kriterijumi su bili profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, kao i broj zaposlenih i novozaposlenih u 2012. godini

Na današnjem proglašenju pobednika, Goran Pitić, predsednik UO Societe Generale banke, istakao je da je važno da podržavamo ovakve akcije.

- Moramo da zagolicamo javnost, ali i da podstaknemo na razmišljanje i druge preduzetnike. Važno je da podržimo mala preduzeća ovakvim akcijama i da budu vidljiviji. Societe Generale posebnu pažnju posvećuje malim firmama, jer smatramo da je to dobro za banku, ali i privredu Srbije - naveo je Pitić.

Ovakve akcije su potrebne da u moru loših vesti pokažemo da nije sve tako crno i da ima onih koji nalaze način da budu uspešni i konkurentni, poručio je Rasim Ljajić, ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

- Srbiji je primetan nedostatak preduzetničkog duha, a svi žele da se zaposle u ministarstvu, školi, policiji. Moramo da preokrenemo situaciju, pa da ne bude više isplativije raditi za državu - rekao je Ljajić.

Nagradu od 20.000 EUR obezbedila je Societe Generale banka, a pobednik je može iskoristiti isključivo za unapređenje poslovanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.