NavMenu

Krol housekeeping - Sistemi za zaštitu urbanih celina i objekata od ptica EcoBird

Izvor: eKapija Nedelja, 24.09.2006. 15:27
Komentari
Podeli

Krol housekeeping Beograd predstavlja proizvode za zaštitu urbanih celina i objekata, kompanije ECO BIRDS - ECOTECH GROUP /Italija/.

ECO BIRDS proizvodi zastupljeni su na tržištima u 23 zemlje sveta, i taj broj se stalno povećava.

Od aprila meseca 2006., firma KROL HOUSEKEEPING, lider u oblasti održavanja higijene objekata, kao eksluzivni zastupnik i distributer kompanije ECOTECH GROUP, u mogućnosti je da ponudi kompletnu gamu proizvoda ove renomirane kuće. KROL HOUSEKEEPING pored same prodaje, nudi i kompletnu uslugu postavljanja, montaže, servisiranja i konsaltinga.

ELECTRIFIED LINE

Proizvodi iz linije “Electrified line” dizajnirani su za rešavanje problema nastanjivanja ptica u urbanim sredinama, i na specifičnim objektima zastićenih spomenika kulture i nacionalne baštine. Ova grupa proizvoda zadovoljava najstrože estetske kriterijume, istovremeno postižuci efekat potpunog rešavanja problema zagađenja i prljanja nastalog prisustvom ptica svih vrsta. Svi metalni delovi izrađeni su od hirurškog, nerđajućeg čelika, sa neograničenim vekom trajanja. Plastični delovi izrađeni su od polikarbonata vrhunskog kvaliteta, otpornih na UV zračenje, hemijske procese i mehanička oštećenja. Sistem može biti napajan iz izvora 220 V, kao i iz posebno dizjniranih baterija ciji je opseg trajnosti i do 10.000 radnih sati. Napon koji je prisutan u provodnicima iznosi 12 V, i apsolutno je neškodljiv za zdravlje ptica, tj. ima ulogu odvraćanja - sletanja na zastićene zone. Na ovaj način površine koje se štite, trajno su sačuvane od zagađenja. Sistem je moguće postaviti na svaku vrstu površine, bez obzira na njen reljef, dužinu ili formu. Budući da su provodnici veoma malog preseka, apsolutno je sačuvan vizuelni momenat, i baš zbog toga ovaj sistem je daleko najzastupljeniji u zaštiti spomenika kulture, objekata sa izraženom fasadnom plastikom, kao i sakralnih objekata.

MECHANICAL LINE

Posebnu grupu proizvoda čine mehaničke barijere, dizajnirane da potpuno spreče sletanje ptica na štićene površine. Upotrebljavaju se na najrazličitijim tipovima objekata (spomenici kulture, poslovni objekti, mostovi, stubovi javne rasvete, antenski sistemi, tornjevi, dekorativna rasvetna tela, oluci, okapnice, i sl.). Kao i kod prethodne grupe proizvoda, svi delovi su izrađeni od vrhunskih materijala. Postavljanje ovih barijera vrši se lepljenjem silikonskim lepkom ili čvrstim spojem (0.4 mm). Već na 5 metara udaljenosti od oka posmatrača, postavljene barijere su slabo vidljive, tako da je i vizuelni efekat potpun. Ne narušavajući izgled i formu štićenog objekta i površine, ove barijere su jednostavno i trajno zaštitno sredstvo sa 100%-tnim dejstvom, ne zahtevaju dodatni izvor energije niti bilo kakve uslove što se tiče vrste površine na koju se postavljaju (kamen, lim, mermer, cigla, staklo, drvo). Ovako postavljene zaštitne barijere moguće je farbati i premazivati bilo kojim materijalom, njihov učinak ostaje isti.

Mnogo, mnogo više detalja pogledajte OVDE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.