NavMenu

Gubitak EPS-a u 2012. prepolovljen na 2,4 milijarde dinara

Izvor: Beta Nedelja, 07.04.2013. 16:03
Komentari
Podeli

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" (EPS) imalo je gubitak od 2,4 milijarde dinara (oko 20 mil EUR) 2012. godine, objavljeno je u novom broju kompanijskog lista "Kilovat-sat" (kWh).

Direktor Direkcije EPS za ekonomsko-finansijske poslove Branislav Vukosavljević je kazao je da je time prepolovljen gubitak iz 2011. godine (4,8 milijardi dinara).

On je kazao da je operativni finansijski tim EPS uspeo da utvrdi mogućnosti uštede pet milijardi dinara ove godine.

EPS je ranije objavio da mu nedostaje 50 milijardi dinara za poslovanje predviđeno ovogodišnijm poslovnim planom.

Generalni direktor EPS Aleksandar Obradović kazao je da je jedan od razloga za pripremu rebalansa ovogodišnjeg poslovnog plana to da se plan remonta i održavanja uskladi s raspoloživim finansijskim sredstvima.

"Kilovat-sat" je objavio da je EPS u prvom kvatralu ove godine proizveo 600 miliona kilovat-sati više od potrošnje.

Direktorka Sektora za proizvodnju električne i toplonte energije Vera Stanojević je kazala da su protočne hidroelektrane, zahvaljujući dobroj hidološkoj situaciji, dale 538 miliona kilovat-sati struje više nego u istom periodu prošle godine i da su ove godine u ukupnoj proizvodnji struje učestvovale sa više od 30%.

Stanojević je kazala da su termoelektrane tako uštedele 90.000 tona uglja, a uporedo su smanjeni i drugi troškovi proizvodnje električne energije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.