NavMenu

Beogradska premijera komedije "Koller joe" 7. aprila

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.04.2013. 15:09
Komentari
Podeli

Beogradska premijera komedije "Koller joe", po tekstu Trejsi Lets, u režiji Nenada Todorovića i izvođenju glumačkog ansambla Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine, sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, biće održana u nedelju 7. aprila na Velikoj sceni Nacionalnog teatra u Beogradu.

- Ne postoji čovek koji je makar malo živeo na Kosovu, a da nije pomešao geografiju sa istorijom. Posebno u Metohiji. Tako se desilo da smo permutovali Divlji zapad 19. veka sa Kosovom 21. Na Kosovu i Metohiji, zemljama eklektičkog sudara i sklada različitih predrasuda, mi, njegovi verni oponenti, pogrešno smo protumačili ovaj komad; Videli smo ga kao svet teturajuće civilizacije gde etiku recikliramo u novac. Bavili smo se likovima čiji su odnosi svedeni na ilegalnu borbu petlova.Kada mi je prevoditeljka rekla da se, bogtemazo, radi o savremenom komadu, bio sam ponižen činjenicom, da još uvek ima ljudi koji žive u Teksasu kao da su na Kosovu - kaže reditelj Todorović koji je uloge poverio Vladimiru Jocoviću, Bori Neniću, Bojanu Stojčetoviću, Aniki Grujić i Mileni Jakšić.

Komad je premijerno izveden u Zvečanu 5. marta ove godine, a u međuvremenu, videla ga je i publika u Štrpcu i Leposaviću.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.