NavMenu

Uskoro nove kompanije na obilaznici oko Beograda

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 01.04.2013. 15:51
Komentari
Podeli

Ministarstvo saobraćaja i preduzeće "Koridori Srbije" vode intenzivne pregovore s mnogobrojnim zainteresovanim kompanija za završetak obilaznice oko Beograda, rečeno je danas Tanjugu u "Koridorima Srbije".

U tom preduzeću očekuju da uskoro bude izabran izvođač radova. Razgovori se vode s kompanijama iz Kine, Češke, Azerbejdžana i Italije, a zainteresovanost je pokazala i jedna palestinska građevinska firma.

Planirano je da obilaznica oko Beograda, koja je važan deo putnog Koridora 10, bude završena za godinu i po dana.

Posao će dobiti firma s najpovoljnijom ponudom, ali će morati da uradi posao u najkraćem mogućem roku.

- Iako će se ugovor sklopiti na dve godine, insistiraćemo da se radovi izvode u tri smene kako bi bili završeni u roku od godinu i po dana - ističu u "Koridorima Srbije".

Završetkom radova na obilaznici, kao i na mostu Zemun-Borča preko Dunava, stvoriće se uslovi da se tranzitni saobraćaj izmesti iz Beograda.

Na obilaznici se trenutno radi gradnja punog profila autoputa - šest traka na deonici od Dobanovca do Batajnice u dužini oko tri kilometara, a radovi treba da počnu i na levoj traci od Batajnice do Ostružnice, odnosno mosta preko Save.

Radove finansira Evropska investiciona banka, a investitor je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Takođe, "Putevi Srbije" su raspisali tender za petlju Orlovača i petlju Bubanj potok. Preostala je izgradnja 20 km polu-autoputa od mosta na Savi do tunela Straževica, i 10 km punog profila autoputa sa šest traka, na deonici od tunela Straževica do petlje Bubanj potok.

Intenzivni pregovori se vode oko završetka deonica: Sektora 3 - koji obuhvata most preko Save i deo petlje Ostružnica u dužini oko tri kilometra, Sektora 4 - od petlje Ostružnica do petlje Orlovača u dužini oko šest kilometra, i Sektora 5 od Orlovače do Straževice, koji čine 1,5 km trase leve trake autoputa, tri mosta i leva cev tunela Straževica, kao i za poslednji Sektor 6 - do Bubanj potoka, gde će se u dužini oko sedam kilometara graditi pun profil autoputa.

Obilaznica oko Begrada biće dugačka oko 47 km i imaće pun profil autoputa.

Ranije je bilo predviđeno da se izgradi još jedna deonica od Bubanj potoka do Pančeva u dužini oko 22 km.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.