Izvor: Tanjug | Petak, 29.03.2013.| 09:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Direktorka preduzeća "Eco global" Vera Ristić "Biznis dama godine" - Klub privrednih novinara nagradio najuspešnije privrednice

Nagrađene "Biznis dame" sa predsednikom Skupštine Srbije

Zlatna plaketa "Biznis dama godine" dodeljena je, na svečanosti u republičkom parlamentu, direktorki preduzeća "Eco global", Veri Ristić, za ulaganje u obnovljive resurse – mini hidrocentrale i elektrane na solarni pogon u Merdaru.

Priznanja Kluba privrednih novinara "Biznis i kreativne dame Srbije", pod pokroviteljstvom predsednika Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića, uručene su po četvrti put, ženama koje su se tokom 2012. godine posebno istakle u poslu kojim se bave.

Plaketu "Biznis dama godine" dobile su direktorka marketinga "Coca-Cola HBC Srbija", Marija Anargyrou-Nikolić, za inovativnost u marketingu, Jovanka Lević iz Instituta za prehrambene tehnologije FINS i Tatjana Đorđević iz kompanije "AVM mehanika".

Ista priznanja dodeljena su i vlasnici farme mlečnih krava "Stara", Sanji Bugarski, zatim Nataši Milanović iz "Biosila", za proizvodnju i preradu organskih proizvoda, Zorici Đoković iz škole "Drvo-art" i Ani Brnabić iz PEXIM fondacije.

Priznanje "Kreativne dame" dodeljeno je primarijusu dr Anki Stanojčić za posvećenost struci i kreativnost, Angeli Klajner sa "Bucinog salaša" za razvoj etnoturizma i direktorki Beogradskog festivala igre, Aji Jung, za organizaciju Festivala. Istim priznanjem nagrađene su i umetnički direktor pevačke grupe "Prelo", Marijana Butulija i Slovenka Rosić-Vučić iz preduzeća "Volos", za kreativnost u proizvodnji trikotaže.

Prema procenama, od oko 110.000 preduzeća u Srbiji, samo 25% je u vlasništvu žena. Od toga je čak 17% preduzeća koja su samo registrovana na ime neke dame, što znači da su žene samo "na papiru" vlasnice firmi, u kojima zapravo ne rade.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.