NavMenu

Softver pomaže neimarima - NPS održao stručni seminar "Kontrola troškova u građevinarstvu"

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.03.2013. 14:20
Komentari
Podeli

Aleksandar TotovićAleksandar Totović

Stručni seminar za građevinare, drugi po redu u organizaciji beogradskog preduzeća NPS, održan je u sredu (27. mart 2013. godine) u prijatnom ambijentu restorana "Devetka" na Košutnjaku. Kao i prošlogodišnji, realizovan je u saradnji sa kompanijom "EU Build" (www.eubuild.rs) i podršku lokalne "Microsoft" kancelarije i još jednom u potpunosti opravdao očekivanja organizatora, ali i preko 80 učesnika iz četrdesetak preduzeća iz Srbije i okolnih zemalja.

Centralno mesto još jednom je pripalo NPS modulima "Građevinska operativa" i " Upravljanje mehanizacijom", koji predstavljaju vertikalnu nadgradnju standardnog ERP rešenja "Microsoft Dynamics NAV" (ex Navision). Ovi moduli su rezultat višegodišnje intenzivne saradnje konsultantskog i razvojnog tima NPS-a sa velikim brojem eksperata različitih profila i već su su u upotrebi na gradilištima širom zemlje. Zahvaljujući permanentnoj evoluciji i funkcionalnim nadgradnjama, sve je izvesnije da će ova rešenja vrlo brzo, posredstvom globalne "Microsoft Dynamics" partnerske mreže, biti ponuđena građevinskim i sličnim kompanijama širom sveta.

Nakon kratkog uvodnog izlaganja i pozdravne reči Vladana Petrovića, koji je u svojstvu domaćina i predstavnika organizatora otvorio skup, reč je dobio Aleksandar Totović, vođa konsultantskog tima NPS-a. U izlaganju koje je usledilo akcenat je bio na novim funkcionalnostima i mogućnostima, odnosno evoluciji rešenja prikazanih na prošlogodišnjem skupu. Uz mnogo praktičnih primera i prikaza, prisutnima je demonstrirano na koji način ova rešenja, kroz punu integrisanost sa ERP rešenjem "Microsoft Dynamics NAV", omogućavaju praćenje složenih procesa u gradnji.

Aleksandar TotovićAleksandar Totović

Pristutni su imali priliku da vide i na koji je način omogućeno planiranje i upravljanje troškovima resursa (i proizvodnje), kako se radi analiza cena i stvarnih troškova pozicija, praćenje troškova i prihoda na nivou projekta, kroz sve njegove faze... Kroz brojne primere su demonstrirane i gotovo neograničene opcije izveštavanja koje postaju dostupne korišćenjem BI4Dynamics-a (www.bi4dynamics.rs), savremenog alata za napredno poslovno i projektno izveštavanje.

U nastavku je dr Zoran Đorđević, direktor kompanije "EUBuild", svojim kratkim, ali vrlo efektnim izlaganjem otvorio brojna pitanja, koja su većinu prisutnih naterala da se ozbiljno zamisle. Bilo je reči o značaju pravovremenog sagledavanja troškova na gradilištu, načinu njihovog sagledavanja, proceni rizika od kašnjenja plaćanja i/ili neplaćanja investitora, svrsishodnosti opterećenja odgovornih inženjera vođenjem evidencije troškova. Paralelno, u maniru vrsnog konsultanta, Đorđević je nudio i konkretne odgovore, smernice i savete.

U završnoj sesiji Aleksandar Totović je otvorio pitanja planiranja gradnje, sugestivno argumentujući kako je i zašto planirati kroz ERP sistem, načine spajanja potreba plana na projektu i planiranja nabavki i resursa za projekat i, na kraju, kroz demonstraciju integracije ERP rešenja "Microsoft Dynamics NAV" i "MS Project Server"-a, na čemu NPS trenutno intenzivno radi, pokazao kako u realnom vremenu dobiti najbolje od oba sistema.

NPS Beograd (www.nps.rs) je jedan od regionalno vodećih "Microsoft Dynamics" partnera, specijalizovan za realizaciju kompleksnih projekata u proizvodnim preduzećima i kompanijama iz segmenta građevinarstva. Član je "New Frontier Group" (http://www.newfrontier.eu/). Zahvaljujući intenzivnoj saradnji sa ostalim članicama grupe, a naročito sinergiji sa kompanijama SAGA (www.saga.rs) i XAPT (www.xapt.hu), NPS paleta proizvoda i usluga širi se i na gotovo sve usluge i proizvode iz ICT segmenta ("one-stop-shop").

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.