NavMenu

Željko Sertić novi predsednik Privredne komore Srbije

Izvor: Beta Četvrtak, 28.03.2013. 15:25
Komentari
Podeli

Skupština Privredne komore Srbije (PKS) izabrala je danas dugogodišnjeg privrednika iz Novog Sada Željka Sertića za novog predsednika te privredne asocijacije. Sertić je u prvom zvaničnom obraćanju istakao da je cilj da PKS bude nacionalni lider u promovisanju i zaštiti interesa srpske privrede.

On je naglasio da ceo komorski sistem treba da bude uređen tako da bude kičma celog ekonomskog sistema u zemlji, za šta je neophodno da prvo bude reformisan.

Prema rečima Sertića, treba da se podigne kvalitet komorske organizacije i povrati autoritet i integritet te institucije prema vladi, što se, kako je naglasio, može i ostvariti.

On je poručio da će komorski sistem opstati i dalje, podsetivši da postoji 156 godina.

- Komora je kuća svih privrednika, moramo da menjamo uslove privređivanja, da podstičemo konkurentnost i profitabilnost preduzeća - poručio je on.

Sertić je diplomirani menadžer, vlasnik preduzeća "Konrad" iz Novog Sada, a prema ranijem pisanju medija, član je Srpske napredne stranke i šef kancelarije te partije za privredne aktivnosti.

Bivši predsednik PKS Miloš Bugarin Skupštini te asocijacije podneo je nepozivu ostavku. U obrazloženju je istakao da ostavku podnosi iz ličnih razloga, zbog onoga što je planirao da uradi, a nije uspeo.

- Imao sam sa svojim timom određene rezultate, ali u nekim periodima nisam zadovoljan svojim učinkom - rekao je Bugarin.

On je zahvalo svima na saradnji, istakavši da nije imao dovoljno političke podrške za realizaciju planova i izrazio očekivao da će Sertić dobiti više podrške.

Kako je istaknuto na Skupštini PKS, stiglo je više od 30 predloga za kandidate za predsednika PKS.

Skupština PKS izabrala je i tri potpredsednika - direktora fabrike obuće "Rimo" Rašu Ristivojevića, Zdravka Jelušića iz "Autovojvodine" i Velibora Sovrovića iz kompanije "Lasta".

Bugarin je u junu 2011. drugi put izabran za predsednika PKS, a prvi mandat je počeo 2007. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.