Izvor: eKapija/Tanjug | Četvrtak, 28.03.2013.| 12:05

"China International Water&Electric" želi da gradi dve male hidrocentrale na Zapadnoj Moravi

Sastanak sa predstavnicima CWE
(Zapadna Morava)

Kineska kompanija "China International Water&Electric" želi da investira u izgradnju dve male hidroelektrane na Zapadnoj Moravi, saopšteno je danas iz kabineta predsednika opštine Trstenik Miroslava Aleksića.

Posle sastanka sa predstavnicima kineske kompanije, Aleksić je izjavio da se radi o lokacijama za izgradnju većih hidroelektrana, koje nisu obuhvaćene javnim pozivom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

- Kineska kompanija je videla svoju šansu i došli su da pregovaraju sa nama o toj investiciji - rekao je Aleksić.

- Lokalna samouprava je u potpunosti spremna da podrži jedan ovakav projekat, uz saglasnost i dogovore sa resornim ministarstvima - naglasio je predsednik opštine.

Sastanak sa predstavnicima CWE

Direktor kineske kompanije za jugoistočnu Evropu Džang Džing izjavio je posle sastanka sa Aleksićem i zamenikom predsednika opštine Radomirom Milunovićem da je veoma zadovoljan tokom razgovora u kome je dobio iscrpne informacije o projektu, izrazivši nadu da će se vrlo brzo postići konkretni dogovori.

Tokom prvog susreta dogovoreno je da predstavnici kineske kompanije upoznaju nadležna ministarstva sa njihovim planovima i da se u narednom periodu intenziviraju kontakti i razgovori zaintresovanih strana.

U saopštenju se navodi i da je bilo reči o mogućnostima ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu.

Kineska kompanija "China International Water&Electric" jedan je od najpoznatijih svetskih investitora u hidroelektrane i sisteme za prečišćavanje otpadnih voda.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.