NavMenu

Kinezi obišli donji tok Morave

Izvor: Tanjug Utorak, 26.03.2013. 15:44
Komentari
Podeli

Predstavnici kineske kompanije "China Gezhouba Group" obišli su donji tok Velike Morave i upoznali se sa geografskim i hidrogeološkim aspektima te reke.

Članovi kineske radne grupe, koja je formirana za potrebe izrade Studije izvodljivosti "Kanala Morava", u pratnji državnog sekretara Srđana Belije i v.d. direktora Republičke agencije za prostorno planiranje Dragana Dunčića, posetili su most na požarevačkom putu i ljubičevski most, koji predstavljaju targetne tačke, saopštilo je Ministarstvo prirodnih resursa.

Na ovim lokacijama, članovi kineske radne grupe upoznali su se sa vodostajem Velike Morave i oscilacijama nivoa reke tokom godine, kao i sa tehničkim karakteristikama visine mostova u odnosu na vodeno ogledalo reke.

Belij je informisao goste o prirodno-geografskim i hidrogeološkim aspektima Velike Morave, i složenosti uticaja socio-ekonomskog aspekta planiranog plovnog puta na životnu sredinu.

Dunčić, koji je i član radnog tima sa srpske strane i jedan od koordinatora projekta, istakao je značaj jednog ovakvog zajedničkog obilaska terena, kroz mogućnost upoznavanja i sagledavanja reke u trenucima maksimalnog prolećnog vodostaja.

- Kako bi svoje veliko profesionalno iskustvo prilagodili uslovima i standardima životne sredine ovog dela Evrope, potrebno je članove kineskog radnog tima upoznati sa multifunkcionalnim aspektima prostornog plana, kao i ciljevima koje želimo da postignemo - rekao je Dunčić.

On je ujedno najavio i nastavak aktivnosti na daljoj pripremi potrebne dokumentacije, shodno iskazanim potrebama kineske strane.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.