NavMenu

Otvorena regionalna deponija u Pirotu - U planu izgradnja prečistača otpadnih voda

Izvor: Tanjug Utorak, 26.03.2013. 15:20
Komentari
Podeli

Regionalna deponija u Pirotu, čija izgradnja je finansirana sredstvima Evropske unije, danas je svečano otvorena.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer rekao je da je ovo snažna poruka dalje saradnje Beograda i EU na razvoju jugoistočne Evrope. On je precizirao da je EU u prvu fazu izgradnje deponije uložila 3,8 mil EUR, dok ukupna vrednost iznosi 11 mil EUR.

- U Pirotskom regionu ima 120 nelegalnih deponija koje moraju da se zatvore, a otpad sortira, kako zagađenje ne bi uticalo na zdravlje ljudi - rekao je Dežer koji je otvorio regionalu deponiju.

On je istakao da je neophodno intezivirati napore na zaštiti životne sredine, kao i na edukaciji građana. Dežer je pozdravio zajednički rad svih predsednika opština Pirotskog okruga, s obzirom na to da će regionalu deponiju koristiti Pirot, Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad.

Otvaranju regionalne deponije prisustvovale su i potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić i ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić istakao je da je regionalna deponija kapitalni projekat koji nikada ne bi bio završen bez pomoći EU i izrazio nadu da će EU nastaviti da podržava projekte koji su važni za ovaj kraj Srbije.

- Pirotu predstoji izgradnja izuzetno skupih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda - rekao je Vasić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.