NavMenu

Ljiljani Stjepanović nagrada "Žanka Stokić"

Izvor: Tanjug Nedelja, 24.03.2013. 11:29
Komentari
Podeli

Ljiljana StjepanovićLjiljana Stjepanović

Prvakinja Pozorišta na Terazijama Ljiljana Stjepanović 11. je dobitnica priznanja "Žanka Stokić" koje dodeljuju Narodno pozorište u Beogradu, dnevni list "Večernje novosti" i grad Požarevac.

Ljiljana Stjepanović rekla je nakon uručenja nagrade da sada proživljava svoj najlepši san, jer u rukama ima statuetu Žanke Stokić.

- Za mene su glumci kao svetionici, ono svetlo koje ponekad upozorava, štiti i daje nadu. Žanka je naš svetionik. Ona je u srcima svih glumaca - kazala je Ljiljana Stjepanović.

Ona je navela da se za glumu priča da je kratkotrajna, ali da ona za nju predstavlja najlepšu i najplemenitiju umetnost.

- Glumci daju svoje biće i ako su mudri od likova koje igraju mogu da uzmu i po neku osobinu - rekla je Ljiljana Stjepanović.

Glumica se zahvalila žiriju koji joj je dodelio nagradu, a najviše Pozorištu na Terazijama u kojem je provela više od tri decenije.

Teatrolog Dragana Bošković rekla je da je Ljiljana Stjepanović na sceni uvek osoba čiji lik tumači.

- Njen kvalitet je njena diskrecija. Njene pesme govore o njoj još više od njenih uloga. Želim da ona ostane kraljica smeha - kazala je Dragana Bošković.

Glumac Radoš Bajić rekao je da je nagrada uručena Ljiljani Stjepanović u slavu umetnosti, talenta, dara, discipline i životne borbe.

- Čestitam svima na pažljivom izboru i tome što su znali da odaberu kome će dati tu štafetu filmske i glumačke umetnosti - rekao je Bajić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.