Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.04.2005.| 12:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

April 2004, Privredna komora Pančevo, završen stručni skup na temu legalizacije software-e

Pančevo - Završen stručni skup u Privrednoj Komori Pančeva na temu legalizacije software-a

U petak 08.04.2005. u prostorijama Regionalne Privredne Komore Pančevo održan je stručni skup na temu "Suzbijanje softerske piraterije, načini licenciranja i prezentacija softverskih rešenja". Medju gostima je bio i Zoran Puric, Direktor Zavoda za Informatiku i Internet pri Vladi Republike Srbije a od izlagaca, prisutni su bili Nebojsa Momcilovic (Microsoft), Nenad Pandurov (BS Procesor), Majo Micovic (Sky Express) a ispred domacina Branimir Stojadinovic i Branislav Ristic (Bozic & Sinovi).

U prepunoj sali, gde su bili prisutni predstavnici pedesetak firmi iz Pančeva, Vršca i okolnih mesta izlagači su pokušali da približe inace vrlo aktuelnu akciju države u suzbijanju software piraterije. Govoreno je o sankcijama usmerenim prema firmama koje koriste nelegalan software i date upute za legalizaciju tj. načine licenciranja softvera koje nudi Microsoft i distributeri BS Procesor i Bozic & Sinovi. Uz to, predstavljeni su i najpovoljniji vidovi licenciranja antivirusnog softvera AVG, kojeg u saradnji sa Master Distributerom firmom Sky Express distribuiraju Bozic & Sinovi. U prezentaciji domacina, prisutni su imali prilike da vide i nekoliko softverskih resenja korporativnih solucija poput HelpDesk i PPNet.

Na kraju skupa organizatori - Kompanija Božić i sinovi i Privredna Komora Pančevo su organizovali koktel gde su bile podeljene i nagrade

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.