Izvor: eKapija | Petak, 22.03.2013.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pet kompanija u Staroj Pazovi zaposliće 1.100 ljudi

Opština Stara Pazova objavila je na svom sajtu da će pet kompanija zaposliti 1.100 ljudi. Kako je navedeno, "Milšped", vodeći logistički sistem u regionu, počeo je izgradnju skladišnog prostora u industrijskoj zoni Krnješevci, a rok za završetka radova i otvaranje logističkog centra je oktobar. Kompanija "Milšped", u svom poslovnim sistemu ima više od 800 zaposlenih. U skladu sa daljim razvojem poslovanja i novog robno transportnog centra, otvoriće blizu 200 novih radnih mesta u narednom periodu.

Austrijska kompanija "EyeMaxx" poseduje 55 hektara pored autoputa Beograd-Novi Sad. Početak prve faze izgradnje logističkog centra planiran je za april, a proces dobijanja lokacijske dozvole se privodi kraju. Ova kompanija zaposliće 500 radnika u prvoj fazi, i oko 1.000 radnika posle druge faze izgradnje, navedeno je na sajtu.

Opština najavljuje i dolazak francuske kompanije "Streit Group" koja je u fazi kupovine 2,6 ha opštinskog zemljišta veličinu Industrijskoj zoni Stara Pazova. Ova kompanija bavi se proizvodnjom turbina za automobile, a zaposliće oko 150 ljudi.

I švajcarska kompanija "Sika" je veoma zainteresovana za kupovinu 3 hektara zemljišta. U opštini čekaju njihovu odluku. Planiran broj zaposlenih je oko 50, a kompanija se bavi proizvodnjom materijala specijalne namene u oblasti građevinarstva i industrije.

Kompanija "Quattro houses" zainteresovana je za kupovinu 3,2 hektara opštinskog zemljišta u selu Golubinci. Kompanija namerava da u naredne dve godine zaposli 200 radnika, a u fabrici će se proizvoditi elemenati od prefabrikovanog betona.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.