NavMenu

Novi evropski izvor energije - Kompaniji "Siemens" dodeljeno priznanje "Brand Leader Award"

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.03.2013. 17:02
Komentari
Podeli

Kompanija "Siemens" Beograd nagrađena je priznanjem "Brand Leader Award" za poslovnu izvrsnost i ostvarene rezultate u poslovanju, na Regionalnoj konferenciji o bezbednom i profitabilnom investiranju u energetiku "Balkan - novi evropski izvor energije".

"Siemens" je nagrađen kao lider koji svojim poslovanjem doprinosi rastu konkurentnosti domaće privrede, ali i kreiranju konkurentnog tržišnog imidža čitavog regiona.

Primajući nagradu u ime "Siemens"-a, direktor sektora energija Dušan Muškatirović, istakao je posvećenost kompanije razvoju potencijala obnovljivih izvora energije i ulaganju u održivu energetsku budućnost regiona u čemu ta kompanija ima značajnu ulogu.

- To je ujedno i priznanje dugogodišnjoj strategiji "Siemens"-a u Srbiji, da se intenzivnim ulaganjem u domaće stručne kadrove, investiranjem u povećanje kapaciteta proizvodnje i usavršavanje tehnologije, može uspešno razvijati i savladati ekonomska kriza, ali i kreirati radno okruženje, koje može poslužiti kao primer i za druga preduzeća.

Cilj regionalne konferencije o bezbednom i profitabilnom investiranju u energetiku bio je razmatranje uslova za obezbeđivanje sigurnih investicija i elemenata finansiranja energetskih projekata.

Konferencija je okupila više od 400 učesnika među kojima visoke predstavnike institucija Evropske unije, Rusije, Kine, ministre resornih ministarstava zemalja regiona i preko 50 kompanija koje su najznačajniji nosioci razvoja različitih oblasti energetike, IT, kao i finansijskog sektora.

Konferencija je donela i pregled budućih projekata iz oblasti nafte, gasa električne energije, energetske infrastrukture, tehnologija dobijanja energije iz vetra, sunca, vode, biomase i ostalih alternativnih izvora energije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.