Izvor: Dnevnik | Utorak, 19.03.2013.| 08:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

I Societe Generale odustala od Razvojne banke Vojvodine

Za desetak dana trebalo bi, nakon više od tri meseca, da se okonča postupak preuzimanja Razvojne banke Vojvodine (RBV). Prema pisanju novosadskog "Dnevnika", od pet finansijskih kuća koje su se, navodno, u decembru pojavile kao zainteresovane ostala je samo jedna.

Poslednja koja je pre nekoliko dana definitivno odustala je Societe Generale banka.

Zvaničnih podataka o tome ko bi na kraju u svoje okrilje mogao uzeti RBV nema, ali stručnjaci smatraju da je najrealnije da ih preuzme jedna od banaka u većinskom vlasništvu države, i to je poslednja šansa. Ukoliko se to ne dogodi, stečaj odnosno likvidacija je jedino što ih čeka. Naše finansijsko tržište je deo evropskog, tu važe jasna pravila i nijedna banka ne može dugo da posluje a da pri tome nema odgovarajuću adekvatanost kapitala.

S obzirom na to da se preuzimanje čeka već duže od tri meseca i nervoza među zaposlenima je porasla. Sigurno je da će deo službenika, i to manji, preći u Razvojni fond Vojvodine, a ostalih oko 500 još uvek samo može da nagađa kakva će im sudbina biti. U međuvremenu održan je niz sastanaka, ali dok nije poznata kuća koja ih preuzme, sve je u domenu spekulacija i obećanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.