NavMenu

Zbog čega sve više firmi u Srbiji pravne stručnjake i advokate angažuje po klasičnom "outsourcing" principu?

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.09.2006. 16:16
Komentari
Podeli

Advokatska kancelarija Dragane Lj. Đorđević ili konsultantski servis modernog poslovanja

Stručnost i iskustvo pod jednim krovom

Ako ste se ikada zapitali: Šta je danas ključna reč svakog iole uspešnog biznisa – odgovor na to pitanje bio bi svakako nepotpun kada u sebi ne bi sadržao i onu magičnu reč – OUTSOURCING!

Upravo taj model i poslovni pristup poslednjih godina smatra se najboljim načinom da svaka firma ili kompanija u isto vreme bude i maksimalno efikasna, stručna i profesionalna, ali i maksimalno ekonomična u svom pristupu klijentima, tržištu i svakodnevnim problemima.

Trend posvećen angažovanju spoljne pomoći, odnosno prepuštanju pojedinih biznis aktivnosti (računovodstvo, pravne i advokatske usluge, PR, marketing, itd.) potpuno nezavisnim firmama, što je i glavni smisao "outsourcing", sve više je prisutan i na tržištu Srbije, a to će reći i u svesti ovdašnjih biznismena i preduzetnika.

Prema rečima advokata Dragane Lj. Đorđević, čija se advokatska kancelarija već desetak poslednjih godina bavi pružanjem svih pravno-advokatskih usluga kako državnim, tako i privatnim firmama, takav način rada je ono što svakom preduzeću omogućava da kad god mu to zatreba u "svojim redovima" ima profesionalca, što je često već pola puta do uspeha.

Iskustvo i stručnost: Dragana Lj. ĐorđevićIskustvo i stručnost: Dragana Lj. Đorđević

- Stručnost i dugogodišnje iskustvo kojim raspolaže moja kancelarija su svakako glavni razlog zbog kog su nas dosad puno puta angažovale, ali i još uvek angažuju kompanije poput "BIP", "Medifarm", "Beopetrol", Saobraćajni institut CIP, "YUTA", "Pharmanova", Slobodna zona "Beograd", "Selena", švajcarski "Federal Mogul" i drugi. Svi oni su svesni da se usluga i kvalitet koju im može pružiti jedan iskusan advokat nikada ne može uporediti sa učinkom ili rezultatima običnog pravnika, koji je stalno zapošljen u nekoj firmi, ali godišnje ima svega jedan ili maksimalno dva ozbiljna sudska spora – objašnjava Đorđevićeva.

Osim toga, angažovanje pravnih stručnjaka i advokata po klasičnom "outsourcing" principu je gotovo uvek i finansijski manje zahtevna solucija, jer tako angažovani saradnik se plaća honorarno, dok firma koja ga je uposlila ne mora da brine o kancelarijskom prostoru u koji će ga smesti, plati, bolovanju, odmoru i slično.

- Moja advokatska praksa uključuje zaista sve aspekte trgovinskog prava, poput zajedničkih ulaganja, investicija, privatizacije, sastavljanja ugovora, osnivanja predstavništva i naravno pružanja konsalting usluga u svemu tome. Takođe, tu je uvek iono često neizbežno zastupanje pred sudovima, kao i vođenje sporova radi naknade štete, naplate potraživanja, radnih sporova i drugo - ističe Đorđevićeva, dodajući da u poslednje vreme među klijentima ima najviše privatnih firmi, kojima je stalno angažovanje pravnika trošak, a spoljna podrška iskusnog stručnjaka pun pogodak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.