NavMenu

Evropska komisija koristi HP servere

Izvor: eKapija Utorak, 12.03.2013. 18:27
Komentari
Podeli

Evropska komisija odabrala je HP-ove "Integrity" servere i vezana rešenja za pokretanje kritičnih poslova, uključujući aplikacije koje barataju velikim bazama podataka u više EU država, saopštio je HP.

Nove HP "Integrity" servere, bazirane na "Intel Itanium" procesorima i platformi HP uX 11i v3, moći će da koristi četrnaest institucija, agencija i organa Evropske unije.

Jedan od koraka u tehničkoj evaluaciji obuhvatao je i testiranje performansi u HP-ovom centru u Beblingenu u Nemačkoj, a prema kriterijumima odabira rešenja, HP-ova ponuda imala je najbolji odnos cene i kvaliteta.

- Zbog trendova u oblasti cloud rešenja, rasta obima podataka i broja mobilnih uređaja, pred sisteme za kritične poslove stavljaju se sve veći zahtevi - rekao je Ric Lewis, iz kompanije HP.

- "HP Integrity" serveri bazirani, omogućiće da korisnici u EU nastave da pokreću kritična rešenja uz visok nivo pouzdanosti, performansi i efikasnosti.

Pored "HP Integrity" servera, kompanija će obezbediti dodatnu opremu i softver, dok će odeljenje za tehnološke usluge pružati podršku i održavanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.