NavMenu

SANADER: Sedište CEFTA neće biti u Beogradu

Izvor: Tanjug Sreda, 13.09.2006. 12:47
Komentari
Podeli

- Sedište CEFTA neće biti u Beogradu - izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader, podsetivši da se on prvi suprotstavio stvaranju slobodne zone zapadnog Balkana i u ime vlade predložio proširenje CEFTA na susedne zemlje i Moldaviju i Ukrajinu, i taj se predlog još razmatra u Briselu.

Hrvatska šefica diplomatije Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da je za Hrvatsku neprihvatljivo da Beograd bude sedište CEFTA, jer bi ono trebalo biti u Briselu.

Ona je rekla da postojeća CEFTA mora biti modifikovana, ali da Hrvatska ne želi ići ispod nivoa slobodne trgovine koja je postignuta bilateralnim ugovorima i da ne može da dozvoli da bilo koja nova članica CEFTA dodatno carini hrvatske izvozne proizvode.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.