NavMenu

Pokrenite sopstveni biznis - Prvi "start up" vikend u Srbiji 22. i 24. marta u Kraljevskom dvoru

Izvor: Tanjug Četvrtak, 07.03.2013. 11:45
Komentari
Podeli

Prvi "start up" vikend u Srbiji, posvećen pokretanju biznisa u oblasti informatike i telekomunikacija, biće održan od 22. do 24. marta u Kraljevskom dvoru, pod pokroviteljstvom Fondacije princa Aleksandra Karađorđevića za kulturu i obrazovanje, i Ministarstva unutrašnje, spoljne trgovine i telekomunikacija.

Događaj će biti prilika da se početnici u biznisu upoznaju sa potencijalnim partnerima, sa kojima svoju ideju mogu da pretvore u stvarnost, a predstavlja i mogućnost da već kreirane poslove unaprede i dođu do dodatnih izvora finansiranja, saopšteno je iz Fondacije.

Prvog dana je predviđeno predstavljanje ideja i formiranje timova oko različitih koncepata, a ostatak vikenda kandidati će raditi na mapiranju, strategiji i izgradnji pravog biznisa. U ulozi mentora i trenera biće uspešni preduzetnici i stručnjaci iz zemlje i inostranstva, koji će učesnicima preneti iskustva, inspirisati ih i pomagati im.

Jedan od njih je i Vladimir Prelovac, vlasnik firme "Manage WP", koja je za samo godinu dana 10 puta povećala broj zaposlenih.

- Duboko sam ubeđen da je preduzetništvo, posebno visoko-tehnološko, jedan od načina da naša zemlja dugoročno stane na noge. Informacione tehnologije omogućavaju našim talentovanim ljudima pristup bilo kojem tržištu na svetu, brz način da isprobaju svoje ideje i potencijalno veliku zaradu - istakao je on.

"Start up" vikend već je održan u više od 100 zemalja, gde je okupio više od 57. 000 preduzetnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.