NavMenu

ILIĆ: Sve spremno za gradnju Koridora 11 sa Kinezima

Izvor: Tanjug Sreda, 06.03.2013. 14:16
Komentari
Podeli

Velimir IlićVelimir Ilić

Za izgradnju dela Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, pripremljen je akcioni plan i sva neophodna dokumenta za početak radova, izjavio je ministar građevine Velimir Ilić na sastanku sa predstavnicima kineske kompanije "Shandong hispeed group".

Ilić se juče sastao sa prvim sekretarom ambasade Kine u Srbiji Chi Lingjunom i predstavnicima kineske kompanije povodom usaglašavanja pojedinosti ugovora o izgradnji dela autoputa prema Crnoj Gori na Koridoru 11, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevine.

Lingjun je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su resorno ministarstvo i Vlada Srbije obavili sve pripremne radnje u dogovorenim rokovima i na taj način omogućili nastavak realizacije pomenutog projekta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici preduzeća "Koridori Srbije".

Ministarstvo građevine i urbanizma potpisalo je krajem decembra prošle godine predugovor za gradnju autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u ukupnoj dužini oko 50 kilometara, sa predstavnicima "Shandong hispeed group", a vrednost te investicije je 333 mil USD.

Ranije je najavljeno da bi prvi radovi mogli da krenu već početkom građevinske sezone.

Učešće kineske kompanije u tom projektu iznosiće 51%, a srpskih preduzeća 49%, s tim što će ukupno angažovanje radne snage iz Srbije na tom projektu biti oko 70%, s obzirom da će kineska kompanija angažovati deo naše radne snage.

Ilić je tada najavio da će pripremni radovi trajati tri meseca, a da je konačan rok za završetak autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga 38 meseci.

Ministarstvo građevine je, takođe, najavilo da će se putem koncesije graditi deonica Koridora 11 od Preljine do Požege, kao i deonica Beograd - Obrenovac.

Deo autoputa od Ljiga do Preljine već gradi azerbejdžanska firma "Azvirt" sa domaćim građevinskim preduzećima koja, takođe, samostalno grade deonicu od Uba do Lajkovca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.