NavMenu

Spor završen, slede ulaganja "GLA Holding" u hotel u Vranjskoj Banji

Izvor: Tanjug Utorak, 05.03.2013. 16:46
Komentari
Podeli

Nakon odluke Opštinskog suda u Vranju koji je u utorak presudio da je hotel u Vranjskoj Banji vlasništvo Specijalne bolnice za rehabilitaciju, stvoreni su uslovi za ulaganje austrijske kompanije "GLA Holding" u ruiniranu zgradu sa ciljem da se napravi hotel sa četiri zvezdice i zaposli 150 ljudi iz tog kraja.

Sudbina hotela, koji je u Vranjskoj Banji poznat kao "Skadar na Banjštici", a za čije vlasništvo se već deset godina bore Fond PIO i Specijalna bolnica za rehabilitaciju konačno je dobila epilog - Opštinski sud u Vranju presudio je u korist bolnice.

- Sa direktorom Vladimirom Vukovićem još oktobra prošle godine potpisao sam Memorandum o razumevanju o investiranju ove austrijske kompanije na teritoriji Vranja, ali imali smo taj sudski spor koji je danas konačno završen - rekao je Tanjugu gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Antić je dodao da stručnjaci kompanije "GLA Holding" poslednje dve godine proučavaju komparativne prednosti vranjskog kraja i da su zaključili da postoji snažan potencijal u eksploataciji obnovljivih izvora energije, posebno u oblastima solarnih i geotermalnlnih kapaciteta.

Nekadašnji Zavod za reumatizam (danas Specijalna bolnica za rehabilitaciju) podneo je 2002. godine tužbu za poništenje ugovora iz 1983. godine, kojim je kompaniji "Yumco" bez nadoknade ustupljen hotel, na kome je tada bilo završeno 70% radova.

"Yumco" je imao obavezu da završi izgradnju i stavi hotel u funkciju, što nikada nije učinio. Zbog toga su zaposleni u Specijalnoj bolnici sudskim putem zatražili da im hotel bude vraćen.

U trku za vlasništvo nad novosagrađenom zgradom zbog ranijih ulaganja više od 900 miliona dinara uključio se i Republički fond PIO.

Čim je pokrenut spor, Opštinski sud u Vranju je doneo privremenu meru, kojom se zabranjuje da se hotel otuđi ili opterećuje hipotekom do okončanja postupka.

U Vranjskoj banji postoje svi preduslovi za brzi razvoj zdravstvenog, sportsko -rekreativnog i kongresnog turizma, posebno ako se zna da Specijalna bolnica sa 120 postelja ima oko 32.000 noćenja godišnje i konstanstnu popunjenost smeštajnih kapaciteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.