Izvor: eKapija | Ponedeljak, 04.03.2013.| 09:18

Glasajte za investiciju godine u Srbiji - Predstavljamo finaliste nagrade "Aurea 2013"

Poslovni portal "eKapija" dodeliće krajem marta, po peti put za redom, nagradu za investiciju godine u Srbiji "Aurea 2013". U izboru ovogodišnjeg laureata učestvovaće i posetioci portala aurea.rs glasanjem putem Interneta koje počinje danas.

U uži izbor za nagradu "Aurea 2013" ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. Ovogodišnji finalisti su:

"Kirka Suri" – Mikro postrojenje za sagorevanje biomase

"Throne Solutions" – Softver za čuvanje podataka

BSK - Vazdušni berač jagodastog voća

"Jugo-Impex" – Postrojenje za reciklažu

"Vojvodinašume" – Hladnjača za divljač

"Foodland" – Fabrika organske hrane

"Carlsberg" – Super kompost – inovativna upotreba otpada

"Aero East Europe" – Ultra laki avion "SILA 450C"

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 18. marta, a konačnu odluku o dobitniku priznanja "Aurea 2013" doneće stručni i nepristrasni žiri. Ovogodišnji članovi žirija su: izvršna direktorka Saveta stranih investitora Ana Firtel, direktorka Fonda za inovacionu delatnost dr Ljiljana Kundaković, direktor Instituta ekonomskih nauka dr Dejan Erić, direktor SGS Beograd Marinko Ukropina, predsednik Upravnog odbora "Basler osiguranja" Vladimir Medan i regionalni projekt menadžer Svetske banke Oliver Orton.

Zdravko Lončar, direktor "eKapije", je povodom završetka nominacija i početka glasanja izjavio:

- Ove godine nagrada "Aurea" slavi svoj prvi mali jubilej a to je peta godina postojanja. Zadovoljstvo je videti da je interesovanje za učešće na konkursu raslo iz godine u godinu, a posebno mi je drago što smo ove godine bez obzira na krizu imali puno zanimljivih nominacija. To jasno govori da su investicije u inovativne projekte uvek aktuelne, bez obzira na ekonomsku klimu u zemlji i regionu.

Partner "eKapije" na projektu "Aurea 2013" je novosadska IT kompanija "M&I Systems, Co. Group".

- Veoma nam je drago da je ove godine u uži izbor za nagradu "Aurea" ušlo osam inovativnih projekata, što dokazuje da i u nezavidnim ekonomskim vremenima u Srbiji ima kompanija koje su spremne da se posvete inovacijama i odluče da u njih investiraju. Kada smo prihvatili poziv za partnerstvo za dodelu ovogodišnjih priznanja, želeli smo da, osim podrške kvalitetnim idejama, na još jedan način pokažemo da kompanija "M&I Systems, Co. Group" ceni inicijativu, originalnost i težnju da se u poslovanju stvori nova vrednost i doprinese zajednici. Nadamo se da će svi ovogodišnji finalisti dobiti zasluženu pažnju industrije u kojoj rade, kao i celog poslovnog okruženja i time postati primer dobre prakse za svoje kolege – istakao je Dragoljub Prijić, direktor Global Services u kompaniji "M&I Systems, Co. Group".

Osim glavne nagrade, "eKapija" će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 27. marta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.