NavMenu

Deo kragujevačke "Zastava Kamioni" prelazi u ruke lokalne samouprave

Izvor: Danas Utorak, 12.09.2006. 11:56
Komentari
Podeli

Odbornici Skupštine grada Kragujevca odlučili su da se zaduže sa oko 245 miliona dinara od čega će oko 180 miliona dinara biti utrošeno za kupovinu dela zemljišta i pojedinih objekata "Zastavine" fabrike kamiona.

Kupovinom "Zastavine" imovine, locirane u starom delu te fabrike, grad Kragujevac će doći u posed objekata koji, pored Muzeja Stara livnica svedoče o privrednom nasleđu Srbije.

Stari "Zastavini" objekti i zemljište te fabrike, površine oko 3,5 ha, činiće deo dvorskog kompleksa Obrenovića (Milošev venac), koji pretenduje da postane značajna kulturno-istorijska i turistička destinacija Kragujevca i Šumadije.

Novac dobijen prodajom zemljišta i objekata iz svog fabričkog atara, "Zastava Kamioni" će iskoristiti za isplatu otpremnina (300 EUR po godini staža) prekobrojnim radnicima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.