NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Država neće prodavati EPS

Izvor: FoNet Ponedeljak, 25.02.2013. 14:47
Komentari
Podeli

Zorana MihajlovićZorana Mihajlović

"Elektroprivreda Srbije" (EPS) treba da bude spremna za tržište i državi nije cilj da proda to preduzeće, već da ga učini efikasnijim, rekla je Zorana Mihajlović, ministarka energetike Srbije i najavila povećanje cena struje za kraj grejne sezone.

- Struja poskupljuje krajem grejne sezone, a za besplatnu energiju za socijalno ugrožene građane država će izdvojiti 35 do 40 mil EUR- dodala je Mihajlović.

- Ja sam ranije najavila da neće biti poskupljenja struje i gasa dok ne budu završene socijalne karte i dok ne vidimo ko su najugroženiji - rekla ja Mihajlović gostujući u Dnevniku RTS.

Ministarka je naglasila da je poskupljenje struje način da se liberalizuje tržište energenata u Srbiji, kao i da se javna preduzeća učine konkurentnijim na tržištu. Ona je objasnila da je zakonom tačno određeno ko su energetski ugroženi građani i da je tačno određeno po broju članova domaćinstva i prihodima, na koliko struje i gasa ko ima pravo.

- Morali smo to da uradimo, socijalne karte imaju sve države, pa tako treba da imamo i mi, i sada možemo da se bavimo javnim preduzećima - dodala je Mihajlović.

Država je počela da pravi uslove za izlazak "Elektroprivrede Srbije" iz krize, a otpis kamata na dugove za struje uz reprogram jedna je od mera koja ide u tom pravcu, navela je ona.

- Računi moraju da se izmire ili ćemo imati isključenja struje - naglasila je Mihajlović i ukazala da dugovi za struju mogu da se plaćaju i na rate.

- Država će staviti tačku na dugovanja građana i privrede, koja iznose oko milijardu evra, jer elektroenergetski sistem to ne može više da izdrži.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.