Izvor: šumadija press | Ponedeljak, 25.02.2013.| 09:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pokaži koliko si lud za naukom - Prijave za međunarodno takmičenje "Laboratorija slavnih" do 5. marta

(Foto: b)

"British Council" i RTS pozivali su mlade naučnike, studente i istraživače u oblasti prirodnih i tehničkih nauka da se prijave za "Laboratoriju slavnih", sedmo izdanje međunarodnog takmičenja za izbor najboljeg mladog komunikatora nauke u Srbiji.

"Laboratorija slavnih" je takmičenje namenjeno mladim ljudima (18-35 godina) koji studiraju ili rade u oblasti prirodnih, tehničkih nauka ili matematike i imaju ideju kako da u samo 3 minuta, na zabavan, jednostavan i originalan način, objasne neki naučni koncept pred stručnim žirijem, publikom u studiju i TV kamerama.

Izlaganje treba da bude naučno ispravno, ali i razumljivo za publiku koja se ne bavi naukom. U nekoliko jednostavnih reči, za uspešnu prezentaciju u "Laboratoriji slavnih" potrebni su – kvalitetan sadržaj, jasno izglaganje i harizma takmičara.

Pobednik "Laboratorije slavnih" će predstavljati Srbiju na međunarodnom "Fame Lab" finalu koje se tradicionalno održava u junu mesecu u britanskom gradu Čeltnemu.

Najbolji takmičari osvojiće i vredne nagrade, dok je za sve finaliste obezbeđen trodnevni trening u oblasti komunikacije nauke, koji će održati Timandra Harkness, pisac, producent i "Fame Lab" komunikator.

Od 2007. godine, od kada se se ovo takmičenje održava u Srbiji, finalisti "Laboratorije slavnih" su aktivno učestvovali na domaćim, evropskim i svetskim festivalima nauke, ostvarili uspešnu saradnju sa inostranim naučnim institutima, postali TV lica i afirmisali se kao mladi naučnici u različitim oblastima.

Zainteresovani kandidati treba da popune prijavu i pošalju je najkasnije do 5. marta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.