Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.02.2013.| 10:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Miodrag Kostić, Vesna Pucar Grubor i Klaudio Ćezario dobitnici nagrade "Planeta biznis"

Miodrag Kostić, Vesna Pucar Grubor, Radojka Nikolić i Klaudio Ćezario (Foto: b)

Nagrade "Planeta biznis", koje dodeljuje časopis "Ekonometar" i "Magazin Biznis", uručene su sinoć laueratima u Beogradu. Priznanje menadžeru, za uspešno višegodišnje rukovođenje kompanijom, uručeno je vlasniku "MK grupe" Miodragu Kostiću.

U obrazloženju je navedeno da je Miodrag Kostić, osnivač "MK grupe", jedan od najuspešnijih srpskih biznismena. Stvorio je poslovni sistem sa 36 preduzeća, koji zapošljava više od 4.500 radnika u Srbiji i Ukrajini i najveći je srpski neto izvoznik. Ukupan izvoz "MK grupe" iznosi oko 340 mil EUR, od čega se samo od šećera dobija 100 mil EUR.

Istoimena nagrada u kategoriji preduzetnika koji uspešno razvija svoj biznis, pripala je preduzeću za opremu neophodnu za poslovanje gotovim novcem "Vivex trading" iz Beograda. Nagradu je primila Vesna Pucar Grubor, koja već 17 godina rukovodi ovim porodičnim preduzećem. Zahvaljujući inovacijama i dobroj organizaciju rada, uspešno izvoze na tržišta u regionu i zapošljavaju nove radnike.

"Planeta biznis" za izvršnog direktora banke za najznačajniji projekat korporativne društvene odgovornosti, uručena je izvršnom direktoru UniCredit banke Klaudiju Ćezariju.
UniCredit banka Srbija sa Fondacijom Ana i Vlade Divac već četiri godine uspešno sprovodi RAISE projekat, kao podršku izbeglim i interno raseljenim licima. Ova banka je za taj projekat do sada donirala oko 515.000 EUR, obezbeđujući novac za pokretanje posla za 139 porodica, kojima je prethodno rešeno stambeno pitanje.

Dodelom nagrada obeleženo je sedam godina izlaženja i uspešnog rada časopisa "Ekonometar i "Magazin Biznis" kompanije "Nira press". Prema rečima Radojke Nikolić, glavne urednice i osnivača ovih časopisa, do sada je ostvaren zavidan rejting na medijskoj sceni Srbije u kategoriji ekonomsko-poslovne štampe, a časopisi predstavljaju savremene vodiče kroz svet biznisa i ekonomije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.