NavMenu

Sve više mesa iz Lađevaca - "Kotlenik-promet" u 2013. planira nove investicije i širenje mreže maloprodajnih objekata

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.02.2013. 11:03
Komentari
Podeli

Preduzeće za proizvodnju i preradu mesa "Kotlenik-promet" na svojim farmama u Donjim Lađevcima godišnje uzgoji oko 3.500 junadi i 15.000 tovnih svinja.

Dok stočni fond u Srbiji opada 3% godišnje "Kotlenik" je primer dobre prakse koji iz godine u godinu povećava stočni fond. Nedavno je stiglo i priznanje za dosadašnji rad kompanije iz Lađevaca kada je Klub privrednih novinra Milomiru Tošoviću, direktoru "Kotlenik-prometa" uručio priznanje menadžera godine za ulaganje u stočarstvo.

"Kotlenik-promet" je porodično preduzeće osnovano početkom 1990.godine. Od zanatske klanice, vremenom se razvio u renomiranu firmu koja raspolaže farmama za uzgoj goveda i svinja, kapacitetima za proizvodnju hrane za životinje i klanicom sa preradom mesa.

Kompanija je u 2012. godini ostvarila poslovni prihod od 10 mil EUR, a za 2013. godinu najavljuju mogućnost širenja na nova izvozna tržišta.

- Izvozu je namenjeno 20% proizvodnje, a u 2012. u inostarnstvu je ostvarena prodaja od 600.000 EUR. Trenutno je opravdan izvoz samo na tržište severne Italije a da li će se ono širiti na Bosnu, Crnu Goru i Grčku zavsi od ekonomske računice. Možda budemo ušli i u pregovore za izvoz na tržišta Albanije i još nekih islamskih zemalja – kaže Tošović za "eKapiju".

Za ovu godinu u planu su i nove investicije, kao i širenje mreže maloprodajnih objekata.

- Namera je da investiramo u objekte za tov svinja i proširimo kapacitet suhomesnatih proizvoda u šta će biti uloženo između 500.000 i 1 mil EUR.

Za sada "Kotlenik" sa 24 maloprodajna objekta posluje u Kruševcu, Kraljevu, Čačku, Vrnjačkoj banji, Kargujevcu, Gornjem Milanovcu i Beogradu. U planu je otvaranje novih radnji u Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Užicu i uvećanje broja maloprodajnih radnji u srpskoj prestonici.

Da bi obezbedio stalnost kvaliteta svojih proizvoda "Kotlenik-promet" za ishranu stoke koristi isključivo hranu koju proizvodi na sopstvenim farmama.

U popularnoj "Mešaoni stočne hrane" zaposleno je 15 radnika. Kapacitet fabrike je 35.000 kg u jednoj smeni, a da bi se obezbedila stalnost kvaliteta, na oko 200 hektara plodne zemlje uzgajaju se žitarice neophodne za ishranu junadi i svinja.

Preduzće iz Lađevaca trenutno zapošljava 200 ljudi, a Tošović kaže da će ukoliko ostvare pravo na podsticaj za tov junadi i svinja taj broj tokom 2013. biti znatno uvećan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.