Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.02.2013.| 10:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Impol Seval" ulaže 5 mil EUR u izgradnju postrojenja za prečišćavanje dimnih gasova i mini rafineriju za preradu uljnih para

Kompanija "Impol Seval" uložiće u 2013. godini oko 5 mil EUR u revitalizaciju postojeće opreme i izgradnju postrojenja za prečišćavanje dimnih gasova i mini rafinerije za preradu uljnih para i ulja, rekao je za "eKapiju" Ninko Tešić, generalni direktor valjaonice aluminijuma u Sevojnu.

- I jednu i drugu investiciju planiramo da započnemo ove godine, a završetak zavisi od poslovnih rezultata u 2013. Nagoveštaji sa tržišta nisu baš povoljni, ali optimisti smo da će se ponoviti bar 2012. – rekao je Tešić.

Užička kompanija je tokom 2012. godine ostvarila rekordnu proizvodnju od 45.761 tona hladno valjanog programa. Iako je početkom prošle godine zbog kursnih razlika zabeležen pad poslovanja, do kraja godine postignut je pozitivan finansijski rezultat. Kompanija je tokom 2012. pustila u probni rad i novu liniju za bojenje vrednu 17 mil EUR, pa se Tešić nada da dobri poslovni rezultati tek predstoje.

"Impol Seval" poneo je nedavno priznanje za održivost domaće proizvodnje koje dodeljuje Klub privrednih novinara.

Čak 95% proizvodnje užičke kompanije namenjeno je izvozu, pre svega na tržišta Nemačke i Rusije. Vrednost izvoza dostigla je 92 mil EUR, čime je "Impol Seval" zadržao poziciju jednog od vodećih izvoznika u zemlji.

Cilj valjaonice u Sevojnu je da u 2013. ostvari proizvodnju od 63.746 tona i dobit od 4,3 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.