NavMenu

"Impol Seval" ulaže 5 mil EUR u izgradnju postrojenja za prečišćavanje dimnih gasova i mini rafineriju za preradu uljnih para

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.02.2013. 10:06
Komentari
Podeli

Kompanija "Impol Seval" uložiće u 2013. godini oko 5 mil EUR u revitalizaciju postojeće opreme i izgradnju postrojenja za prečišćavanje dimnih gasova i mini rafinerije za preradu uljnih para i ulja, rekao je za "eKapiju" Ninko Tešić, generalni direktor valjaonice aluminijuma u Sevojnu.

- I jednu i drugu investiciju planiramo da započnemo ove godine, a završetak zavisi od poslovnih rezultata u 2013. Nagoveštaji sa tržišta nisu baš povoljni, ali optimisti smo da će se ponoviti bar 2012. – rekao je Tešić.

Užička kompanija je tokom 2012. godine ostvarila rekordnu proizvodnju od 45.761 tona hladno valjanog programa. Iako je početkom prošle godine zbog kursnih razlika zabeležen pad poslovanja, do kraja godine postignut je pozitivan finansijski rezultat. Kompanija je tokom 2012. pustila u probni rad i novu liniju za bojenje vrednu 17 mil EUR, pa se Tešić nada da dobri poslovni rezultati tek predstoje.

"Impol Seval" poneo je nedavno priznanje za održivost domaće proizvodnje koje dodeljuje Klub privrednih novinara.

Čak 95% proizvodnje užičke kompanije namenjeno je izvozu, pre svega na tržišta Nemačke i Rusije. Vrednost izvoza dostigla je 92 mil EUR, čime je "Impol Seval" zadržao poziciju jednog od vodećih izvoznika u zemlji.

Cilj valjaonice u Sevojnu je da u 2013. ostvari proizvodnju od 63.746 tona i dobit od 4,3 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.