NavMenu

Srbija i Turska razvijaju saradnju u poljoprivredi

Izvor: Tanjug Sreda, 13.02.2013. 11:23
Komentari
Podeli

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin upoznao je turskog ministra poljoprivrede Mehmeta Mehdija Ekera sa stanjem u 46 nerazvijenih opština u Srbiji u kojima postoji velika mogućnost za razvoj poljoprivrede.

- Srbija ima potencijal da bude agroindustrijski kompleks i poželjna turistička destinacija - rekao je Ugljanin, koji je u ime Vlade Srbije zadužen za Kancelariju za održivi razvoj nerazvijenih područja.

Ugljanin se juče u Ankari sastao sa turskim ministrom, kojeg je pozvao da poseti jubilarni 80. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Ministar Eker je rekao da je poslednjih godina saradnja Srbije i Turske sve bolja, ističući sporazum između dve zemlje potpisan 2011. godine kojim je dogovorena saradnja u poljoprivredi i predviđena redovna komunikacija, tako da će naredni bilateralni sastanak biti u junu u Atini.

Eker je dodao da su u 42 provincije u Turskoj otvoreni zavodi za podršku poljoprivredi i nerazvijenim područijima i ponudio da sa Srbijom izmeni iskustva rada zavoda.

Ugljanin je juče imao sastanke i sa predstavnicima turskih firmi "Yuksel", "Ulker" i "Mim-Mak", zainteresovanim za poslove u Srbiji.

Predstavnik "Mim-Mak" je rekao da su izuzetno zainteresovani za infrastrukturne projekte u Srbiji, a da u inostranstvu inače nastupaju sa partnerskim kompanijama, saopštio je Kabinet ministra Ugljanina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.