NavMenu

Slobodna zona u Kruševcu počinje da radi 1. marta

Izvor: Tanjug Utorak, 12.02.2013. 14:19
Komentari
Podeli

KruševacKruševac

Kruševac vrlo brzo može postati razvijen industrijski grad, rekao je danas gradonačelnik Bratislav Gašić, najavljujući početak rada sobodne zone u tom gradu 1. marta i nove investicije kompanije "Henkel" koja će u nove pogone ove godine uložiti više od 10 mil EUR.

Gašić je istakao da je aktuelno rukovodstvo za kratko vreme uspelo da otvori Kancelariju za brze odgovore, koja radi svakodnevno od 8 do 20 časova, dok je istovremeno unapređen rad Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

- Potencijalni investitori u toj kancelariji mogu dobiti sve neophodne informacije o parcelama i infrastrukturnoj opremljenosti - rekao je Gašić i dodao da u toj službi rade kadrovi sa odličnim poznavanjem stranih jezika, što je takođe značajno za inostrane investitore.

Gašić, koji je prisustvovao kampanji za privlačenje investicija u Srbiju na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", naglasio je da je Kruševac prvi, posle Beograda, osnovao Socijalno - ekonomski savet, u kome učestvuju predstavnici poslodavaca i sindikata, kao i da je formiran Savet privrednika koji podstiče poboljšanje privrednog ambijenta.

On je podsetio i da je Kruševac doneo odluku da veliki investitori, koji zapošljavaju do 200 radnika budu oslobođeni komunalnih taksi, i napomenuo da će takve povoljnosti iskoristiti "Cooper Tire", koji će do kraja godine, izgraditi novu fabriku u kojoj će zaposliti 138 radnika.

Pored "Cooper"-a, ove godine u Kruševac će investirati i kompanija "Henkel".

Prema rečima direktorke korporativnih komunikacija "Henkel Srbija" Jelene Šarenac, ta kompanija će u nove pogone u Kruševcu ove godine uložiti više od 10 mil EUR i izrazila očekivanje razvoja partnerskih odnosa sa lokalnom samoupravom.

Gašić je podsetio da će u maju početi i izgradnja autoputa Pojate - Preljina, što pored slobodne zone, koja će početi sa radom 1. marta, predstavlja veliku šansu za razvijanje industrije u Kruševcu.

Kruševac je grad koji poseduje zvaničan sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.