NavMenu

"Jat" imovinom plaća dug aerodromu "Nikola Tesla"?

Izvor: Tanjug Četvrtak, 07.02.2013. 18:10
Komentari
Podeli

"Jat airways" ima neizmirene dugove prema beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", a jedno od rešenja bi moglo da bude da "Jat" imovinom izmiri deo duga, rečeno je u četvrtak (7. februara 2013. godine) Tanjugu u nacionalnoj aviokompaniji.

- Rukovodstva dve kompanije pokušavaju da nađu način za resavanje ovog problema, a jedna od ideja je da deo duga bude izmiren prebacivanjem imovine koju trenutno koristi "Jat airways" na aerodrom "Nikola Tesla", a da se ostatak duga reprogramira - kažu u "Jat"-u.

Poslednjih godina "Jat airways" usled otežanih uslova poslovanja, kako je rečeno, nije bio u mogućnosti da u potpunosti servisira svoje obaveze prema aerodromu "Nikola Tesla".

Na aerodromu su rekli Tanjugu da će finansijska potraživanja aerodroma "Nikola Tesla" prema "Jat"-u biti delimično regulisana na osnovu već postojećeg zaključka Vlade koji se na to odnosi.

- Preostali deo duga će biti regulisan Protokolom o reprogramu dugovanja ili na neki drugi način, a u najboljem interesu Republike Srbije i obe kompanije - kažu na aerodromu "Nikola Tesla".

Obe kompanije nisu želele da se izjasne o tome koliko "Jat" duguje aerodromu. Vladina radna grupa za pripremu mera za stabilizaciju i oporavak nacionalne aviokompanije 1. februara je utanačila predloge za rešavanje sudbine "Jat"-a, koje će Vlada razmatrati na nekoj od narednih sednica tokom ovog meseca, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu saobraćaja.

Pomoćnik ministra saobraćaja Milutin Popović je rekao Tanjugu da će radna grupa pronaći najbolje rešenje za reorganizaciju srpskog avioprevoznika, koje će predložiti Vladi Srbije.

Popović, koji je član radne grupe, naglasio je da će "Jat" biti reorganizovan tako da bude atraktivan potencijalnim strateškim partnerima i da bi onda moglo da se razmišlja i o eventualnom partnerstvu i aranžmanu sa nekom stranom kompanijom, ali isto tako i za "Jat tehniku".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.