NavMenu

Potpisan Ugovor o rušenju skeleta kod Otvorenog univerziteta u Subotici - Posao poveren zemunskoj firmi "Elita-Cop"

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.02.2013. 08:33
Komentari
Podeli

Ugovor o izvođenju radova na rušenju armirano-betonskog skeleta kod Otvorenog univerziteta potpisan je između JP "Direkcija za izgradnju grada Subotica" i kompanije "Elita-Cop", iz Zemuna. Ugovor su, uz prisustvo gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, u Medija-centru Gradske kuće potpisali v.d. direktora Direkcije Snežana Pejčić i vlasnik i direktor kompanije "Elita-Cop" Vese Romić.

Gradonačelnik Modest Dulić je zadovoljan što će konačno biti srušen betonski skelet koji, kako je rekao, već više decenija ruži centar grada. On je istakao da se rušenjem skeleta kod Otvorenog univerziteta ulazi u novu fazu rešavanja nasleđenih problema u našem gradu, saopšteno je na gradskom sajtu.

- Za te probleme niko od nas nas nije odgovoran, niti politički, niti pojedinačno, ali smo sa funkcija koje obavljamo dužni da ih rešavamo. Rušenjem skeleta i uređenjem te parcele, sanacijom zelene fontane, za koju se priprema projektna dokumentacija, i intenzivnim radom na nastavku izgradnje Narodnog pozorišta postavićemo osnove za uređenje centra grada, čiji smo izgled izgubili lošim političkim odlukama u periodu iza nas. Odgovornost za rešavanje nasleđenih višedecenijskih problema sada je na nama i sa tom činjenicom smo se ozbiljno uhvatili u koštac - naglasio je Modest Dulić, i dodao da će se o budućnost parcele kod Otvorenog univeziteta odlučivati u Skupštini grada.

Snežana Pejčić je podsetila da je posle 17 godina, koliko je trajao upravni, a potom i sudski spor sa firmom "Holtech gradnja", iz Novog Sada, grad Subotica ušao u posed parcele na kojoj se nalazi betonski skelet izgrađen još 1963. godine.

- Direkcija za izgradnju grada je, paralelno sa naporima Grada da dođe do poseda parcele, radila na pripremi projektno-tehničke dokumentacije za rušenje skeleta. Taj projekat je uradila projektantska kuća "Geoexpert" iz Subotice, a u novembru 2012. godine ušli smo i u postupak Javne nabavke za izbor izvođača radova na rušenju skeleta. Nakon što je ceo postupak Javne nabavke sproveden i što je 4. februara 2013. istekao rok za žalbe o izboru najpovoljnijeg ponuđača, u situaciji smo da danas možemo da potpišemo Ugovor o izvođenju radova na rušenju armiranog betonskog skeleta. Imali smo pet ponuđača, a u postupku Javne nabavke uspeli smo da dobijemo ponuđača po veoma povoljnoj ceni od oko 3,7 miliona dinara, zajedno sa PDV-om - kazala je Snežana Pejčić.

Ona je istakla da izvođač, kompanija "Elita-Cop", ispunjava sve zakonom propisane uslove koji su bili navedeni u tenderskoj dokumentaciji, da poseduje i integralnu dozvolu za sakupljanje i transport otpada i da ima kvalitetan kadrovski kapacitet i tehničku opremu koji su neophodni za izvođenje ovih radova.

Vese Romić je rekao da za njegovu kompaniju rušenje betonskog skeleta predstavlja manji posao koji će u veoma kratkom vremenskom roku biti urađen profesionalno.

- Objekat ćemo rušiti sa malo mehanizacije koja je veoma skupa. Mi betonske stubove sečemo hidrauličnim makazama. Verujem da ćemo sa radovima početi u ponedeljak i da će rušenje betonskog skeleta biti okončano već krajem te nedelje - kazao je Romić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.