NavMenu

METRO Cash & Carry u Kragujevcu – jedna uspešna priča

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.09.2006. 20:05
Komentari
Podeli

Damir Firšt, Predsednik Upravnog odbora Metroa za Srbiju i UO za jugoistočnu EvropuDamir Firšt, Predsednik Upravnog odbora Metroa za Srbiju i UO za jugoistočnu Evropu

METRO Cash & Carry posluje u 28 zemalja Europe, Azije i Afrike s više od 500 distributivnih centara, a zapošljava 82.000 zaposlenika.

METRO Cash & Carry distributivni centri namenjeni su kupcima koji kupuju za poslovne svrhe, i posebna pažnja posvećuje se kupcima u segmentu ugostiteljstva i trgovine na malo. Kao jednu od svojih prepoznatljivosti, METRO posebno ističe kvalitet. U svim distributivnim centrima garantuju se sveži i kvalitetni proizvodi zahvaljujući efikasnom sastavu logistike i savremenoj organizaciji kontrole kvaliteta unutar cele kompanije.

Srpski METRO Cash & Carry započeo je s poslovanjem 2004. godine kada je zapošljavao oko 350 ljudi, a već u ovom trenutku taj broj je porastao na više od 1.000 ljudi. Prvi distributivni centar otvoren je u Krnjači - Beograd, a krajem godine otvoreni su centri u Kragujevcu i Zemunu - Beograd.

Odluka o investiranju u Kragujevac doneta je nakon analize tog tržišta, čiji su rezultati pokazali da područje Šumadije i Pomoravlja ima neosporno veliki tržišni potencijal, što je vrlo atraktivno za velikog ulagača poput METRO-a.

Kragujevački centar izgrađen je nakon četiri meseca izgradnje, u savršenim uslovima za svakog ozbiljnog investitora. Taj značajan uspeh ne bi bio moguć bez saradnje pune poverenja koja je ostvarena sa vlastima grada Kragujevca na čelu sa gradonačelnikom g. Veroljubom Stevanovićem.

U centru, ukupne prodajne površine od 6.000 m2, trenutno je zaposleno 258 osoba sa područja grada Kragujevca i okoline.

Damir Firšt, Predsednik Upravnog odbora Metroa za Srbiju i UO za jugoistočnu EvropuDamir Firšt, Predsednik Upravnog odbora Metroa za Srbiju i UO za jugoistočnu Evropu

“Uvereni smo da će METRO-ov koncept poslovanja biti uspešan u Kragujevcu i koristan za razvoj privrede, tim više što podržava domaću proizvodnju i zapošljava lokalno stanovništvo”. - Damir Firšt

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.