NavMenu

Od Budimpešte do Tel Aviva avionom za 164 EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 31.01.2013. 15:12
Komentari
Podeli

Izraelska nacionalna avio-kompanija "El Al" imenovala je "TAL Aviation Balkans" iz Beograda za generalnog agenta prodaje u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Beogradu.

Iako ne postoji direktna linija Beograd-Tel Aviv, putnicima iz Srbije omogućene su povoljne konekcije za letove "El Al"-a preko aerodroma u Budimpešti, odakle "El Al" leti pet puta nedeljno za Tel Aviv, a tokom letnje sezone osam puta.

Putnici iz Srbije će počev od 164 EUR moći da kupe povratu kartu na liniji Budimpešta -Tel Aviv, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Generalni menadžer "El Al"-a za centralnu Evropu i Afriku, Ješiel Ejni, rekao je za Tanjug da njegova kompanija ne planira da u skorijoj budućnosti uvrsti Beograd među svoje destinacije, jer je "na žalost, tražnja za letove ka Srbiji i dalje mala".

- Potrebna su najmanje dva leta nedeljeno od 70% popunjenosti, odnosno 100 putnika po letu, da bi "El Al" uveo liniju za Beograd - obrazložio je on i dodao da prvo treba izgraditi tržište da bi bilo letova između dve zemlje.

Ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi, smatra da treba primeniti drugi pristup. On je u izjavi za Tanjug rekao da prvo treba uvesti direktne letove između Srbije i Izraela, a onda krenuti u promociju i razvoj tržišta.

Ambasador Levi je dodao da veruje u konkurenciju, a kako je rekao, trenutno samo "Jat" leti za Izrael čime putnici nemaju izbora.

- Zato treba ubediti "El Al" da uvede direktan let za Beograd, jer Srbija ima mnogo toga da ponudi Izraelu, a kada Izraelci otkriju srpsko tržište, sve veći broj putnika posetiće Beograd - rekao je on.

U 2011. godini, 5.000 turista iz Srbije posetilo je Izrael. Učesnici konferencije za novinare nadaju se da će ove godine taj broj biti znatno veći.

Izraelska nacionalana avio-kompanija, osnovana je iste godine kao i država, 1948. "El Al" leti do 44 svetske destinacije u Evropi, Africi, Aziji i Americi, a njenu flotu čini 37 letelica najnovije generacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.