NavMenu

"Mercator-S" u 2012. zabeležio rast i povećao tržišno učešće

Izvor: eKapija Sreda, 30.01.2013. 17:08
Komentari
Podeli

Na osnovu nerevidiranih poslovnih rezultata u 2012. godini "Mercator-S" je ostvario 61,6 milijardi dinara ukupnih prihoda, što predstavlja rast od 13,4% u odnosu na prošlu godinu (što u evrima iznosi 545 mil EUR ukupnih prihoda i rast od 2,3%).

Uprkos otežanim makroekonomskim uslovima poslovanja, "Mercator-S" je kroz različite mere zadržao uspešno poslovanje, povećao tržišno učešće na skoro 9 % i uspeo da otvori 275 novih radnih mesta. Uporediva neto dobit (bez efekata kursnih razlika i određenih jednokratnih knjiženja) je na nivou prošle godine i iznosi 8,6 mil EUR , saopštio je "Mecator-S".

U 2012. godini investicije "Mercatora" u Srbiji iznose 19 mil EUR, od čega je u renoviranje "Mercator Centra Beograd" uloženo oko 12 mil EUR.

- Kao lider u sektoru trgovine "Mercator-S" je nastavio sa razvojnim aktivnostima i otvorio 8 novih prodajnih objekata i na taj način uvećao prodajnu površinu za novih 15 hiljada kvadratnih metara. "Mercator-S" će i u 2013. nastaviti sa sprovođenjem usvojene strategije razvoja kroz konkurentnu ponudu za potrošače, stabilno finansijsko poslovanje i partnerski odnos sa dobavljačima - navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.