Izvor: eKapija | Utorak, 29.01.2013.| 12:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Osam srpskih firmi na sajmu građevinske industrije u Poljskoj

Na sajmu građevinske industrije u centralnoj i istočnoj Evropi - "Budma", koji je danas počeo u poljskom gradu Poznanju, učestvuje osam srpskih kompanija, u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Kako se navodi u saopštenju SIEPA-e, na vodećem sajmu građevinske industrije centralne i istočne Evrope, koji će trajati do 1. februara, srpske firme će se organizovano predstaviti na nacionalnom štandu koji zauzima 90 kvadratnih metara.

U organizaciji SIEPA-e na sajmu "Budma" učestvuje firma za proizvodnju metalne galanterije "Antić Kosta", proizvođač mašina za izradu armaturnih mreža "EL-MET sistem", Valjaonica aluminijuma "Impol Seval", proizvođač bojlera "Metalac bojler", firma za proizvodnju građevinskih izolacionih materijala "NIP Spasić".

Na nacionalnom štandu Srbije učestvuje i preduzeće za specifične sistem gradnje "Quattro Houses - Quattro Construction", fabrika betona i opreme za građevinarstvo "Simi" i proizvođač tapeta "WallPaper 8".

Prošlogodišnji, ujedno i prvi, nastup srpskih kompanija na sajmu "Budma", kako ističe SIEPA, izazvao je veliko interesovanje posetilaca, ostvareno je više od 250 kontakata, a očekivani izvoz u prvoj fazi procenjen je na više od 2 mil EUR.

Poznanj predstavlja najznačajniji sajamski centar u celoj Poljskoj, i jedan od najvećih u tom delu Evrope. Sajam "Budma" izlagačima pruža mogućnost da se sastanu sa glavnim kupcima i investitorima iz građevinske industrije ovog dela Evrope.

Sa više 50.000 posetilaca iz 28 zemalja, sajam se pozicionirao kao lider u predstavljanju novih tehnoloških trendova širokom spektru kupaca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.