NavMenu

Miloš Šaranović, urednik sportske redakcije B92 - Nemoj raditi ništa čega ćeš se stideti!

Izvor: Mozzart sport Utorak, 29.01.2013. 11:36
Komentari
Podeli

(Foto: mozzart sport)
(Miloš Šaranović)

Inspektor Blaža je ovoga puta na saslušanje priveo Miloša Šaranovića, poznatog komentatora i urednika sportske redakcije B92. Blaža je kao i uvek bio detaljan u ispitivanju, ali njjegov "gost" je na sva pitanja odgovorio temeljno, jasno i glasno, baš kao što radi sportske prenose

Blaža: Koja te je sila naterala da se baviš poslom sportskog komentatora?

Miloš: Nije sila, nego slučajnost… Ja sam u stvari lekar koji nije bio dovoljno zainteresovan za to zanimanje. Poziv od ekipe koja je radila emisiju "Mreža" je, ispostavilo se bio jako bitan za ono što će odrediti moj životni poziv. Godinu i po dana sam radio sportske priloge za njih, a onda su me zvali sa televizije B92. Mesec dana posle mog dolaska, urednik mi je rekao da ću prenositi špansku ligu…

Dok sam se školovao sve vreme sam bio opsednut gledanjem bukvalno svih utakmica i želeo sam da saznam sve sportske informacije. Stvarno je bitno da čoveka zanima sport jer onda se spontano pamti sve u vezi bilo kog fudbalera, košarkaša ili atletičara.

Blaža: Misliš da su danas estradne zvezde popularnije od domaćih fudbalera?

Miloš: Današnji fudbaleri prekratko igraju u Srbiji, tako da se njihove karijere na pravi način ostvare u inostranstvu. Nekada smo imali pune stadione na skoro svim utakmicama domaćeg prvenstva, a sada je to prava retkost. To se sada dešava u nekim drugim zemljama.

Blaža: Kada si došao na B92?

Miloš: Bilo je to 2002. godine, a kao što sam rekao ubrzo sam počeo da radim prenose. Tada sam imao i najveću krizu, jer sam od nekoga koji je godinama beležio lapsuse komentatora došao do situacije da ću ja biti taj koji će biti pod lupom sportskih gledalaca.

Blaža: Evo igrača Partizana, a evo i naših… Naši komentatori prenose većinu utakmica gledajući televizor kao i mi gledaoci?

Miloš: Da, to je tačno. I to ponekad može biti gledanje mečeva na prilično malom monitoru…

Blaža: Kako prepoznaješ igrače?

Miloš: Kada su ozbiljni timovi u pitanju, to stvarno nije problem. Zna se ko trči uz levu aut-liniju i većina fudbalera je na svom mestu, u skoro svim fazama meča. Takođe, svaki ljubitelj fudbala zna koji je fudbaler niži, a koji viši. Zna se i frizura…

Blaža: Komentatori novije generacije su uveli i žargon?

Miloš: Mislim da se to dopalo novoj generaciji fudbalskih gledalaca, a stariji su se vremenom navikli. Ako neko nerezonski ubacuje loptu u šesnaesterac, to je "bunarenje"... Ta terminologija je normalna mojoj generaciji koja je išla na utakmice, pa smo je samo primenili u prenosima.

Blaža: Šta misliš o legendarnim sportskim komentatorima kao što su bili Vladanko Stojaković i Dragan Nikitović?

Miloš: Oni su stvarno bile legende. Mnogo su više imali šmeka od svih nas koji sada radimo, a i zdravije su radili te prenose. Nisu bili opterećeni podacima ko je dao koliko golova ili koševa u prethodnoj sezoni i koliko je koji igrač imao asistencija. Može se reći da su na ispravniji način prenosili sport.

Blaža: Televizija B92 se fokusirala na prenos teniskih mečeva?

Miloš: Prenosili smo i Primeru i Ligu Evrope. Nažalost, Liga Evrope je preskupa i za naše uslove nije bila isplativa. Imamo tenis, košarku, vaterpolo, boks i ekstremne sportove. Sa tenisom je priča potpuno neverovatna jer smo mi zapeli da to dobijemo, a onda je Novak Đoković počeo da vlada svetom tenisa. Nole je mnogo radosti doneo i našoj televizijskoj kući, pošto su to postali sportski prenosi koji se ne propuštaju.

Blaža: Kada će tebi da daju da prenosiš tenis?

Miloš: Realno, Milan Bošković i Igor Vujičin su se specijalizovali za prenos teniskih mečeva. Ali, ja sam urednik sportske redakcije, pa mogu sebe da ubacim kad god hoću, a-ha-ha.

Blaža: Jesi li se nekada bavio sportom?

Miloš: Igrao sam basket, ali sam rano doživeo par povreda. Kada sam imao 15.godina, najvažnije za moje roditelje bila je da završim školu i fakultet. U moje vreme su samo najuporniji i najsigurniji u sebe ostajali u sportu. Svi mi ostali smo se samo igrali…

Blaža: Životni moto:

Miloš: Nemoj raditi ništa čega ćeš se stideti!

izvor :

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.