Izvor: Beta | Ponedeljak, 28.01.2013.| 17:00

KNEŽEVIĆ: Premije za mleko po kvalitetu

Goran Knežević

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević rekao je u ponedeljak da će uslovi za dobijanje premija za mleko po kvalitetu biti propisani kada budu ustanovljene referentne laboratorije za proveru kvaliteta mleka.

Odgovarajući u Skupštini Srbije na kritike opozicije o diskrecionom pravu ministra da odlučuje o premijama, Knežević je kazao da je namera da se mleko, umesto kao do sada po količini, premira po kvalitetu.

- Da bi se mleko premiralo po kvalitetu moraju da se steknu odredjeni uslovi. Moramo imati laboratorije koje to mogu da prate. Kada budemo imali laboratorije koje sad nemamo, a vi se zapitajte zašto, jer su sredstva uzeta i od evropskih fondova, moraće da se propišu uslovi za premiranje mleka - kazao je Knežević povodom kritika opozicione Demokratske stranke (DS).

Marjan Rističević iz poslaničkog kluba Srpske napredne stranke rekao je da je bivši ministar poljoprivrede, poslanik DS Dušan Petrović poboljšao agrarnu politiku dok je bio ministar tek u izbornoj godini, što je Petrović odbacio.

Dušan Petrović je istakao da je poljoprivredna politika menjana i da je to rađeno i u godini pre izbora, a ne samo u izbornoj godini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.