NavMenu

Beloruski "Amkodor" zainteresovan za kupovinu IMK "14. oktobar" i dela "Prve Petoletke"

Izvor: Beta Četvrtak, 24.01.2013. 15:39
Komentari
Podeli

Predstavnici beloruske kompanije "Amkodor" su spremni da učestvuju u privatizaciji nekoliko preduzeća u Srbiji, među kojima je i kruševačka Industrija mašina i komponenata "14. oktobar", rekao je juče novinarima predsednik saveta direktora kompanije "Amkodor" Aleksandar Šakutin.

- Preduzeću IMK "14. oktobar" je danas potrebna ozbiljna finansijska injekcija u smislu dostizanja tehnologija i gotovih proizvoda koji bi bili na svetskom nivou. Što se tiče radne snage ona je veoma kvalifikovana u Srbiji - rekao je Šakutin nakon sastanka sa poslovodstvom IMK "14. oktobar" i predstavnicima lokalne samouprave.

Ta beloruska kompanija ima proizvodni program koji je kompatibilan programu koji radi IMK "14. oktobar".

Šakutin je dodao da je "Amkodor" spreman da preduzećima za čiju je privatizaciju zainteresovan prenese iskustva i znanja koje ima te da "zajedno sa kolegama iz Srbije napravimo proizvod koji bi u potpunosti zadovoljavao vodeće svetske standarde".

Ta beloruska kompanija je, kako je rekao, zainteresovana i za privatizaciju celina "Servoupravljači", "Cilindri" i "Hidraulika", koje posluju u okviru trsteničke "Prve Petoletke".

On očekuje da bi, nakon prvih koraka koji su sada napravljeni, ubrzo moglo da dođe do konkretnijih razgovora i realizacije.

Holding "Amkodor" proizvodi građevinske mašine, vozila za čišćenje snega, specijalizovane mašine za poljoprivredu, drvnu industriju itd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.