Izvor: Beta | Utorak, 15.01.2013.| 09:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Objavljen poziv za strateškog partnera u "Galenici" - Rok za dostavljanje ponuda 18. mart

Ministarstvo finansija i privrede Srbije objavilo je danas javni poziv investitorima da dostave pisma o namerama za strateško partnerstvo u farmaceutskoj kompaniji "Galenika".

Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu "Politika", potencijalni investitori trebalo bi da u pismu o namerama prikažu svoje viđenje transakcije za realizaciju strateškog partnerstva u "Galenici".

Namera Vlade Srbije je da na osnovu analize dostavljenih predloga donese odluku o daljem postupku izbora strateškog partnera za tu državnu farmaceutsku kompaniju.

Prijave za učešće mogu da se dostave do 18. februara, a rok za dostavljanje pisama o namerama o strateškom partnerstvu u "Galenici" je 18. mart. Na konkursu mogu da učestvuju kompanije iz farmaceutske industrije koje se tom delatnošću bave najmanje pet poslednjih uzastopnih godina i koje su u 2011. imale poslovni prihod od 200 mil EUR.

Pravo da dostave pismo o namerama imaće kompanije koje ispune kvalifikacione kriterijume, uplate 10.000 EUR i potpišu ugovor o čuvanju poverljivih podataka. Potencijalni investitori koji ispune te uslove imaće pristup dokumentaciji o kompaniji i mogućnost da posete "Galeniku" od 1. februara do 15. marta 2013. godine, navodi se u oglasu.

Vlada Srbije dala je 21. decembra 2012. saglasnost za pokretanje postupka pronalaženja strateškog partnera za farmaceutsku kompaniju "Galenika".

Godišnji prihod "Galenike" je oko 50 mil EUR godišnje. Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić u decembru je kazao da "Galenika" ima dug od oko 170 mil EUR i da država više ne želi da dodatnim davanjima iz budžeta opterećuje građane.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.