NavMenu

Hrvatski premijer 16. januara u Srbiji

Izvor: B92 Ponedeljak, 14.01.2013. 15:26
Komentari
Podeli

Zoran MilanovićZoran Milanović

Premijer Hrvatske Zoran Milanović dolazi u sredu u zvaničnu posetu Srbiji. U Beogradu će Milanović razgovarati samo sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Glavne teme razgovora dvojice premijera biće regionalna i saradnja dve države i podrška na putu evropskih integracija, a posle susreta su predviđene izjave za medije.

B92 saznaje da se Milanović neće sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Još nije poznat pun sastav hrvatske delegacije, a u njoj najverovatnije neće biti šefica diplomatije Vesna Pusić, koja je u Briselu. Ovo će biti prva zvanična poseta Zorana Milanovića kao hrvatskog premijera Srbiji.

Srpski premijer Dačić je prošle nedelje izjavio da je spreman za sastanak sa Milanovićem i da se zalaže za "resetovanje odnosa sa Hrvatskom", jer nije dobro da komunikacija ne bude na najvišem nivou.

- Srbija želi da bude promoter dobre saradnje i odnosa sa svim državama u našem okruženju. Moramo da budemo svesni da se ne možemo oko svega slagati, ali moramo tražiti tačke koje će nas vući napred. To znači da mi ne moramo da ispoljavamo bilo kakvu ljubav, ali da politička saradnja i politički odnosi između Srbije i Hrvatske moraju da postoje - rekao je Dačić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.